Вторник, 27.10.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Лъжливите устни са мерзост Господу, А ония, които постъпват вярно, са приятни Нему." Притчи 12:22

OnLine
RSS Facebook Twitter

Глобяват християнин за разпространение на Библии и евангелски брошури

Main Pic
Публикувана: 20.04.2013
Автор:
Прочетена: 1744
Коментари: 0

Съд в северната част на Казахстан е наредил да се изгори християнската литература, в това число и Библиите, според доклад на „Форум 18“ със седалище в Осло.

Повечето от християнска литература и брошури принадлежали на Вячеслав Черкасов, християнин – баптист от град Щучинск. Наложена му била глоба в размер на 575$, след което бива арестуван за разпространението на безплатни евангелски брошури, съобщава сайта Eurasianet.

В защитата си, Черкасов цитирал конституционните си права, но съдът взел решение, само две библиотеки в Щучинск да бъдат лицензирани за разпространението на християнска литература. Миналата година, местните органи на Казахстан издадоха указ, с който само лицензирани библиотеки имат правото да продават религиозна литература, съобщи „Форум 18“.

"Знаем, че религиозната литература често бива конфискувана от както влезе в сила Закон за религията през 2011 г.", каза Жовтис. "Но никога до сега не съм чувал, религиозна литература да е била унищожена, освен ако не е била изгорена."

Законът за религията, приет през октомври 2011 г., набра пълна сила година по-късно, с въвеждането на краен срок за религиозните групи да се регистрират отново. Около една трета от 4551 религиозни организации не са получили пререгистрация, прекратявайки 3088 от дейностите си.

От октомври месец „Форум 18“  е документирал затварянето на "много християнски общности," понякога "поради съмнителни правни процедури." Длъжностните лица ревностно прилагат новия закон, но и в много случаи биват прилагани странни мерки.

Източник: AcontecerCristiano.Net

Превод от Испански език: Д-р Марияна Филипова

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg