Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски пастор сред 100-те най-влиятелни личности за 2013 година

Main Pic
Публикувана: 19.04.2013
Автор:
Прочетена: 4080
Коментари: 0

В последният брой на списание Тайм от 19 април т.г. е публикуван традиционния годишен списък на 100-те най-влиятелни хора в света, който включва хора на изкуството, предприемачи, политически лидери, спортисти и общественици. Сред имената на 100-те най-влиятелни личности на 2013 година на нашата планета е петдесятния пастор Вилфредо де Хесус.

„Вилфредо де Хесус, по-известен като пастор Чоко, олицетворява истинската дефиниция на това, което Христос казва, че църквата трябва да бъде" – сподели за него пастор Рик Уорън. Като главен пастор на една от най-бързо растящите църкви в Чикаго New Life Covenant Ministries, както и на една от най-големите църкви на деноминацията Асамблеи на Бога в САЩ, пастор Чоко насърчава другите да работят с местната общност не само с думи, но и със своите действия. Под негово ръководство, New Life достига до изгонените и забравените в нашето общество - бездомните, страдащи от наркомания, проституиращите и младите хора от бандите.“

Когато през юли 2000 г., Де Хесус станал пастор на местната църква, тя наброявала само 120 души. Днес New Life Covenant има 17 000 членове, които са активни не само в духовната работа, но имат и силна социална дейност. Около 130 лидери ръководят проекти, пряко ангажирани в подпомагането на нуждаещите се.

Източник: Time Magazine

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg