Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пет въпроса, на които всеки потенциален член на църквата очаква отговор

Main Pic
Публикувана: 07.05.2013
Автор:
Прочетена: 2428
Коментари: 0

Важно е да насърчавате нови хора да се присъединяват към вашата църква. Когато призовавате за членство обаче, е добре да имате предвид следните пет въпроса, които биха си задали бъдещите членове на вашата църква:

• Ще бъда ли приет в тази църква?

- Вие можете да удовлетворите тази тяхна потребност чрез създаване на групи по интереси в църквата, така че хората на сходна възраст, със сходно месторождение, сходни интереси или проблеми, да могат да намерят сродни души и да общуват помежду си.

• Ще мога ли да намеря приятели в тази църква?

- Хората винаги търсят възможности за развиване на отношения в своята  общност.

• Какъв принос ще имам за тази църква?

- Хората винаги искат да имат личен принос в живота на другите. Те искат другите да могат да разчитат на тях. Те искат да чувстват, че имат стойност. Ако вие можете да убедите хората, че могат да променят ситуацията чрез своите дарби и таланти, присъединявайки се към вашата църква, те ще искат да го направят. Представете вашата църква като творческо място, което се нуждае от проявлението на всички видове таланти и способности - не само на изпълнители, доброволци (разпоредители) или лидери на малки групи.

• Каква полза ще имам от присъединяването си към тази църква?

- Трябва да можете кратко и ясно да обяснените някои конкретни преимущества от членството. Изложете библейски, практични и лични причини за членство.

• Какво се очаква от мен в тази църква?

- Вие трябва да бъдете в състояние да обясните отговорностите на членовете на църквата така ясно, както излагате определени ползи и предимства. Хората имат право да знаят какво се очаква от тях, преди да се присъединят към дадена църква.

Източник: baznica.info

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg