Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

20 000 църкви в САЩ ще се включат в кампанията „Върни се в църквата”

Main Pic
Публикувана: 09.05.2013
Автор:
Прочетена: 2206
Коментари: 0

През септември т.г. в рамките на кампанията „Върни се в църквата” почти 20 000 църкви ще поканят 10 млн. американци на богослужение. Както става ясно от наскоро публикувана в The Washington Times статия, активният духовен живот е един от най-добрите начини да имате дълъг и щастлив живот. В статията се съобщава, че тези, които ходят на църква редовно, живеят средно с 35% по-дълго. Изследването на групата Barnа също така показва, че хората, които участват в обществения живот на християнската общност, са по-оптимистично настроени, по-малко подложени на стрес и вярват, че предизвикват положителни промени в света. Въпреки това броят на американците, които попадат в графата „Хора, непосещаващи църква”, се е увеличил значително през последното десетилетие.

В кампанията ще вземат участие вярващи от различни деноминации. От началото на провеждането на ежегодната кампания през есента на 2009 г. до днес броят на църквите, включени в нея, значително е нараснал. През 2010 г. броят им се е удвоил – от 3800 на 7600. През 2012 г. този брой вече се оценява на 13 100 църкви, чиито членове са поканили около 7,5 млн. приятели, роднини, съседи и служители да отидат на църква.

„Връщането на Америка в църквата е изпълнима задача – заяви Ерик Абел, вицепрезидент по маркетинг на Outreach Inc. – Както пише в една от книгите си Том Райнър, 82% от хората ще отидат на църква, ако бъдат поканени от приятел или роднина, на когото имат доверие. Същият е процентът и при тези, които се считат за „охладнели”, т.е. хора, които са посещавали църквата редовно, но по някаква причина са спрели да го правят”. „Осигуряването на възможност за хората да поканят на църква роднини, приятели или колеги винаги е имало огромно влияние върху ходенето на църква”, потвърждават казаното и от Лютеранска църква „Изкупител”.

Източник: cnlnews.tv

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg