Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият ирландски закон разрешава аборт през всичките месеци на бременността

Main Pic
Публикувана: 12.05.2013
Автор:
Прочетена: 1260
Коментари: 0

Ирландските групи против аборта разкритикуваха остро правителството заради представянето на законопроект, който игнорира „медицинските доказателства”, че абортът не е лек срещу суицидното мислене и разрешава директното убийство на ирландски деца. Законопроектът на коалиционното правителство не предвижда никакви ограничения по отношение на гестационната възраст (възрастта на плода), като по този начин позволява извършването на аборт през всичките 9 месеца на бременността.

Според законопроекта не е престъпление да се предприемат действия, „в резултат на които ще бъде прекъснат нероденият човешкия живот”. По силата на сега действащия закон е допустимо за един лекар да предизвика преждевременно раждане, ако това е медицински оправдано с оглед спасяването на живота на майката, но той е длъжен да вземе под внимание както живота на майката, така и този на детето. Новият закон ще позволи на лекарите да извършват аборт буквално до края на бременността, чието единствено основание е заплахата от самоубийство.

От Life Institute заявиха, че управляващата партия – Fine Gael, се е огънала под натиска на своите коалиционни партньори – лейбъристите, силно подкрепящи правото на аборт. „Fine Gael е направила сделка с тях – „Подкрепете нашата мярка за строги икономии и ние ще ви дадем аборта”, но сега Fine Gael ще стане известна като партията на аборта – заяви Ниам Уи Бриайн, ръководител на Life Institute, и добави: – Лейбъристите представляват по-малко от 10% от хората според проучванията, но по този въпрос за живота и смъртта те ще имат правото да се произнасят от името на цялата страна”.

Източник: LifeSiteNews

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg