Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В САЩ сериалът „Библията” стана мегахит и счупи всички рекорди

Main Pic
Публикувана: 17.05.2013
Автор:
Прочетена: 3142
Коментари: 0

В САЩ се появи нов мегахит, който счупи всички рекорди – сериалът „Библията”. Оказва се, че обществото изпитва „глад за вяра”. Този исторически минисериал бе излъчен през март т.г. по History Channel. Сериалът, чиято продължителност е 10 часа, разказва библейски истории, които са гледани от над 13 млн. зрители, и то само в деня на премиерата. Това е абсолютен рекорд в категорията на развлекателните програми в САЩ за тази година.

Нито една програма не е постигнала подобен рейтинг. Още по-голям успех постигна издаването на „Библията” на DVD. Това е най-продаваният в момента сериал. „Библията” предизвика фурор и извън САЩ – в Канада, Португалия и Испания. Окуражени от успеха на шоуто, продуценти от Холивуд решиха да инвестират в създаването на художествена версия на хита. Филмът разказва истории от Стария и Новия завет, като се фокусира върху най-важната – за Исус Христос.

„Библията” си поставя за цел да трансформира в увлекателна за съвременната публика форма историите от Писанието. „Когато преди 3 години се опитахме да заинтригуваме студиото с нашия сценарий, всички чухме едно и също нещо: „Никой не иска да гледа Библията по телевизията”. Но сме доволни, че всички те сгрешиха”, разказва продуцентът Марк Бърнет. Според него „Библията” е доказателство, че американците са гладни за вяра.

Източник: cnlnews.tv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg