Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Свещенослужителите в Бургас призовават към благоприличие плажуващите

Main Pic
Публикувана: 23.05.2013
Автор:
Прочетена: 2507
Коментари: 0

В писмо до кмета на община Бургас и до председателя на Общинския съвет свещенослужители от 9 църкви в града изказват тревогата си от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа. Предлагаме на читателите на „Евангелски вестник” пълния текст на писмото, който ни беше предоставен от п-р Тончев:

„От името на ръководените от нас общности от десетки бургаски граждани искаме да изразим своята тревога и възмущение от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа, така както е в повечето европейски и световни курорти.

Оценяваме съществените подобрения в инфраструктурата на Морската градина и многообразните културни събития на нейна територия. Приветстваме официалното обявяване на плажната ивица за охраняема зона, защитена от животни.

Подкрепяме Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас, която не допуска деца до обществени места, показващи програми с еротично или порнографско съдържание (гл. 2, чл. 3, т. 22), и която дефинира като „действия, нарушаващи моралните норми”: „употребата на псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора (...) оскърбително отношение и държане към гражданите (...) или други подобни действия, с които се нарушават общественият ред и спокойствие” (чл. 3 от Доп. разп.).

Излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (както бяха адамовият и евин плаж преди години) несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за децата.

Ето защо в съзвучие с общите усилия за възпитаване на култура, морал и благоприличие в обществото и особено у подрастващите ние предлагаме в тази наредба да се включи и текст, който да не допуска ползването на плажа и къпането в морето на хора без бански костюми и който да регламентира глоби за нарушителите, каквато е практиката по света.

С уважение:

Пастор Живко Тончев – Обединена Божия църква „Благовестие”

Пастор Илчо Ефтимов – Евангелска петдесятна църква

Пастор Стефан Димитров – Българска Божия църква „Градове за Исус”

Пастор Стефан Кръстев – Евангелска петдесятна църква „Филаделфия”

Пастор Ивелин Минков – Баптистка евангелска църква

Пастор Илчо Шивачев – Българска Божия църква, кв. „Победа”

Пастор Радослав Киряков – Първа евангелска съборна църква

Отец Веселин Димитров – игумен на манастир „Св. Живоприемний източник”

Отец Михал Шлахцяков – Източнокатолическа енория „Успение Богородично”

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg