Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Турският евангелски алианс призовава за молитва

Main Pic
Публикувана: 20.06.2013
Автор:
Прочетена: 1872
Коментари: 0

Само на 16 юни т.г. в Истанбул бяха арестувани повече от 400 души, които протестираха срещу правителството на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган. По този повод Евангелският алианс на страната призова християните по целия свят да се молят за правителството.

В призив, разпространен от Умут Сахин – генералния секретар на Турския евангелски алианс, се казва: „Молете се за нашето правителство и особено за премиера да бъде умерен в тона и поведението си спрямо всички граждани. Грубият и непреклонен тон не е много полезен за страната ни в тази ситуация. Всъщност това е една от причините ситуацията да се влоши до такава степен. Моля ви, молете се за смирение, честност и справедливост от страна на правителството!”

Алиансът призова християните да се молят най-вече за това, турските граждани да отворят сърцата си за християнското послание. Времената на нестабилност биха могли да доведат до повече страх и насилие. Бог обаче може да използва тези времена, „за да изпълни Своя план за спасение по неведоми пътища”, се казва в писмото на Турския евангелски алианс.

Герхард Дункер – експерт по турските въпроси в Евангелската църква на провинция Вестфалия, Германия, подчерта, че влиянието на християните в Турция е много ограничено, тъй като те представляват едва 0,2% от населението на страната.

Източник: livenet.ch

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg