Петък, 18.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Така е говорил Господ на Силите, като е рекъл: Съдете справедливо и показвайте милост и състрадание всеки към брата си," Захария 7:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-мащабната акция по разпространение на Библията в историята на Гърция

Main Pic
Публикувана: 04.07.2013
Автор:
Прочетена: 1534
Коментари: 0

Християните в Гърция искат с помощта на Божието Слово да донесат надежда на гърците, страдащи под бремето на тежката финансова и икономическа криза. С тази цел от 24 юли до 1 август т.г. ще се проведе най-голямата в историята на страната библейска акция. Стотици млади християни от цял свят планират да раздадат на жителите на Северна Гърция 155 хил. копия на Новия завет и други християнски книги. Целта е хората да бъдат въвлечени в разговор за въпросите на вярата. Карин Шуц, която работи за Германското мисионерско дружество в Гърция, обяснява смисъла на акцията така: „Във времена на криза гърците постоянно слушат негативни новини, а това ги обезкуражава. Ние искаме да занесем Благата вест за Исус Христос в домовете и сърцата им, защото тя дава надежда за по-добро бъдеще и показва, че Бог държи всичко в ръката Си, включително и бъдещето на гърците”.

Миналата година 333 християни от 23 страни, включително и 125 гърци, раздадоха в северната част на Гърция общо 126 хил. пакета с християнска литература, като всеки от тях включва аудио CD и копие на Новия завет на съвременен гръцки. Доброволците са раздали също така 15 хил. пакета на помаците от селата по турската и по българската граница. Акцията се провежда с благословията на гръцкия православен епископ Антим от Солун. Той призова гражданите на Гърция да приемат подарената им Библия и да я четат.

Източник: idea.de

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg