Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Почина митрополит Кирил

Main Pic
Публикувана: 09.07.2013
Автор:
Прочетена: 2336
Коментари: 0

Тялото на варненския и великопреславски митрополит Кирил беше открито на плажната ивица при митрополитската резиденция, в район „Траката“. От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че към момента няма данни смъртта на митрополит Кирил да е насилствена.

На официалния сайт на Св. синод на БПЦ е публикувана кратка информация за скръбната вест. Светият синод назначи врачанския митрополит Калиник за наместник на осиротелия епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на наследник на покойния митрополит Кирил.

Според информация от прокуратурата около 8,00 ч. на 9 юли т.г. е бил подаден сигнал от гражданин на телефон 112. Екип към областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е извадил тялото. На мястото е извършен оглед от служители на ОД на МВР – Варна. Започнало е досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта.

Варненският и великопреславски митрополит ще бъде погребан в четвъртък, като от 8 ч. тялото на митрополита ще бъде положено за поклонение в Катедралния храм „Св. Успение Богородично” във Варна, а от 11 ч. Българският патриарх Неофит и представители на Св. синод ще отслужат опелото на митрополит Кирил.

Кирил беше наместник-председател на Българската православна църква след смъртта на патриарх Максим.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg