Събота, 17.08.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно." Откровение 19:11

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дали нашата удовлетвореност не пречи на споделянето на Евангелието?

Main Pic
Публикувана: 28.07.2013
Автор:
Прочетена: 1633
Коментари: 0

Християнският живот е чудесен, но в някакъв етап от живота си можем да стигнем до момента, когато нашата собствена удовлетвореност ни пречи да надникнем в нуждите на другите. Проблемът, пред който съм изправена сега, не е, че хората около мен не знаят, че съм вярваща, или че ми е трудно да им кажа за това. Откакто станах християнка на 17-годишна възраст, повечето хора около мен са приели вярата ми и се интересуват от начина ми на живот. Но какво се случва, когато действително направиш това, което Бог казва в Матей 28:19–20: „Идете, прочее, научете всичките народи, и ги кръщавайте в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал”?

В един момент трябваше да осъзная, че съм се превърнала в егоистичен християнин, което всъщност е оксиморон само по себе си – да си християнин и да си егоцентричен едновременно... Аз съм спасена, така че съм добре, но какво да кажа за милионите, които не познават Бога? Това ме кара да си призная, че не мога да си спомня последния път, когато съм споделила Евангелието с някого. Няма оправдания за това – нито натовареният работен график, нито личният ми живот, нито страхът от отхвърляне.

Съпругът ми е моят модел за подражание. Той е от онези християни, които излизат на улицата всяка събота и споделят вярата си с ентусиазъм. Считам, че наличието на добри примери около вас, които ви вдъхновяват и мислите относно това, колко много светът се нуждае от Исус, са от съществено значение, ако искате да станете проактивни. Това изисква дисциплина, смелост и подновяване на ума, за да можем да погледнем отвъд нашите собствени нужди. Да вървим по стъпките на Исус – това е, което Бог ни е призовал да правим.

Източник: Никол Уинкъл, christiantoday.com

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg