Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Италия цитирането на хомофобски текстове от Библията може да стане престъпление

Main Pic
Публикувана: 16.08.2013
Автор:
Прочетена: 1827
Коментари: 0

Долната камара на италианския парламент обсъжда нов закон, както и осиновяването на деца от хомосексуалисти. Ако бъде приет, законът ще създаде сериозни ограничения за всяка опозиция на еднополовите и гражданските бракове. Италианските католици се опасяват, че страната им върви по същия път като Великобритания и че държавата ще застраши свободата на съвестта и словото. Законопроектът е критикуван както от правни експерти, така и от епископи. Те се опасяват, че цитирането на фрагменти от Библията против хомосексуалистите или от учението на църквата може да бъде обявено за престъпление.

„В светлината на това, което се случва в другите европейски страни, ако новият закон влезе в сила, все повече действия ще бъдат признати за незаконна дискриминация срещу хомосексуалистите. Сред тези действия може да се окаже публичният призив за забрана на хомосексуалните и транссексуалните бракове и на осиновяването на деца от такива двойки, както и признаването на хомосексуализма за негативно явление или цитирането на критични в това отношение фрагменти от Библията”, каза Джанфранко Амато – директор на Асоциацията на пролайф активистите Giuristi per la Vita.

Приемането на новия закон в Италия се подкрепя от мощни международни организации. Например италианският клон на Amnesty International се обърна миналата седмица към всички народни представители, като ги предупреди, че „сексуалната ориентация и половата идентичност ще бъдат считат като причини за възможна дискриминация”. Ако Долната камара на италианския парламент подкрепи закона, той ще стигне до Сената.

Източник: Katolik.ru

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg