Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Милионери твърдят, че учението на Библията е тайната на техния успех

Main Pic
Публикувана: 07.09.2013
Автор:
Прочетена: 4909
Коментари: 0

Библията е повлияла на етиката в Западния свят, която се отнася и за света на бизнеса. В крайна сметка нашето общество все още основава своите морални ценности на християнството. Доброто и злото са ясно дефинирани в Писанията.

Някои милиардери са световноизвестни, но други остават в сянка от медиите, защото пазят личния си живот, докато други са постоянно преследвани от сексуални или финансови скандали. Миналата седмица престижният вестник „Ню Йорк Таймс” посвети дълга статия на милиардери, които са християни.

Стивън К. Скот е един от основателите на Американ Телекаст Корпорейшън. Той отдава целия си успех по отношение на неговия личен бизнес на учението на Библията и дори е написал няколко книги по този въпрос, между които и „Исус – най-мъдрият човек, който някога е живял” и „Тайните на най-богатите хора в света”.

Н. Кати Труитт – основател на верига за бързо хранене „Чик-Фил-А”, приписва постоянно заслугата на Бог за невероятния си успех в една търговска сфера, където конкуренцията е много ожесточена. Наскоро публично заяви, позицията си против гей браковете и ЛГБТ групите започнаха бойкот срещу него. През следващата седмица християните проведоха кампания, която помогна на веригата да счупи рекорда за продажби за един-единствен работен ден.

Стив Гриин е основател на „Хоби Лоби” – една от най-големите вериги за строителни материали в света. Според него вярата и ценностите му се отразяват на начина, по който осъществява бизнеса си. Заявява, че се отнася коректно към доставчиците и служителите си и винаги се стреми да предлага продукти на справедлива цена.

Филип Дж. Клементс – основател на Центъра за християнска бизнес етика, казва, че за много от тези предприемачи началото е било трудно, но са останали твърдо на позициите си. Някои от тях са посветили времето си в неделя за участие в дейности на своите църкви. За тях Библията е „бизнес ръководство”. Но това не е магическа формула, нужна е и много упорита работа.

Повечето собственици на тези дружества се определят като християни, политически и социално консервативни, което ги прави широко критикувани на днешния пазар. Те вземат много на сериозно библейското учение да заплащат своите данъците.

Вероятно формулата за успеха на тези предприемачи е посочена в следващите библейските принципи:

– Успехът изисква усилия, така че не бъдете мързеливи (Притчи 21:25–26).

– Никои нечестно спечелени пари не остават за дълго (Притчи 11:1, 13:11).

– Неговата упоритост и качеството на продуктите му го правят различен (Притчи 10:4).

– Да бъдеш щедър, няма да те направи беден (Притчи 11:25).

– Не се опитвай да забогатееш бързо (Притчи 21:5).

 

Източник: Gospel Prime по информация на Christian Post и New York Times.

Публикува: AcontecerCristiano.Net

Превод от uспански език: д-р Марияна Филипова

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg