Петък, 18.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Така е говорил Господ на Силите, като е рекъл: Съдете справедливо и показвайте милост и състрадание всеки към брата си," Захария 7:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пълният текст на Библията е достъпен на 500 езика

Main Pic
Публикувана: 11.10.2013
Автор:
Прочетена: 1314
Коментари: 0

Световната асоциация на библейските дружества (Обединени библейски дружества) се надява през следващите две години да успее да завърши превода на Библията на няколко стотин езика. Към днешна дата пълният текст на Библията е достъпен на 500 езика, обяви на 27 септември в Щутгарт германското Библейско дружество. В света в момента съществуват повече от 6500 езици. Стотици милиони хора все още не могат да прочетат пълния превод на Стария и Новия завет на собствения си език.

В момента са регистрирани 450 преводачески проекта, чиято  основна цел е да бъде преведен на различни езици пълният текст на Библията, Новия завет, както и на отделни книги. По данни от 1 януари т.г. пълният текст на Свещеното писание е преведен на 484 езика. Според статистически данни на Световната асоциация на библейските дружества, напълно или частично Библията е преведена на 2561 езика, а една от книгите на Божието слово може да бъде прочетена на 820 езика.

Източник: EPD

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg