Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Българската евангелска църква „Слово, вяра и живот” в Чикаго

Main Pic
Публикувана: 19.12.2013
Автор: Д-р Марияна Филипова
Прочетена: 2927
Коментари: 0

Интервю на Марияна Филипова с п-р Росен Спасов от църквата „Слово, вяра и живот” в Чикаго

Как ви доведе Бог тук, от Варна в Чикаго?

В годините на младостта човек усилено търси възможности за реализация и когато не ги намира в родината си, често тръгва по света. Естествено, Бог има определени планове за нашия живот. Аз исках да Му служа, но не тръгнах за Америка с цел да създавам църква между българите. И въпреки това 20 години по-късно съм пастор на такава, защото видях нуждата и откликнах на Божия призив.

Всяка църква има своя история. Разкажете ни тази на Българската евангелска църква „Слово, вяра и живот”?

Българската евангелска църква в Чикаго „Слово, вяра и живот”е основана на 2 август 1998 г. Събиранията започват в сградата на една корейска църква, която отвори молитвения си дом и сърцата си за българите в Чикаго.

Какви хора посещават служенията в църквата?

Имаме хора, идващи от различни евангелски деноминации в България – петдесятни, конгрешани, а също така и хора, повярвали извън определена деноминация.

Няколко думи за веруюто на църквата.

Църквата е неденоминационна, изповядваща пълното Евангелие, и работи за сплотяване на всички вярващи евангелисти от всяка деноминация или течение. Придържаме се стриктно към Библията и най-вече към Новия завет на Исус Христ и сме консервативни по служение и поклонение пред Бог.

Как ще посрещнете тазгодишното Рождество Христово?

Вече няколко години по традиция имаме рождествен концерт съвместно с другите български евангелски църкви в Чикаго, на който присъстват и консулът на Република България, представители на българските православни църкви и много българи, които желаят да имат общение със сънародниците си.

Искате ли да пожелаете нещо на християните в България?

Нека Бог да благослови българската част от Тялото Христово преизобилно, за да пръска ярка светлина сред българския народ! След мрачните години на комунизма и дългия преход българинът се нуждае повече отвсякога от надеждата и нов живот, които само Господ Исус Христос дава.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg