Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Европейските църкви насърчават другите да се молят за Украйна

Main Pic
Публикувана: 13.01.2014
Автор:
Прочетена: 1755
Коментари: 0

Конференцията на европейските църкви (КЕЦ) излезе с официално становище по отношение на събитията в Украйна, през последните седмици, съобщава Christian Telegraph в сайта invictory.com във връзка с РИСЮ.

Конференцията на европейските църкви призовава всички свои членове специално да се молят за украинците и за усилията на църквите в тяхната борба за обединение, хармония и правилно управление на държавата.

„Украинският народ изпитва дълбоко уважение към църквите и те могат да изиграят една изключително важна роля за мирното разрешаване на конфликтите чрез диалог и молитва”, се казва в изявление на конференцията.

Авторите също така споменават наскоро починалия Нелсън Мандела, който стана символ на мир и човечност в Южна Африка. Животът му също така показва, че ако упоритите усилия за помиряване и обединение не успеят, нацията се оказва в ситуация на национален конфликт. „Молим се Христос да насочва украинците в същия дух на помирение и разум, който ръководеше Нелсън Мандела, когато преди 20 години неговата страна беше изправена пред възможността за бедствен конфликт”.

„По време на празнуването на Рождеството на Спасителя Конференцията на европейските църкви се моли на Исус Христос да бъде близо до църквата и украинския народ”, каза Ги Лиагре – главният секретар на Конференцията на европейските църкви.

Конференцията на европейските църкви обединява 115 православни, протестантски, англикански и старо-католически църкви от всички европейски страни. Съществува от 1959 г., а офисите й са в Женева, Страсбург и Брюксел.

 Източник: christiantelegraph.com

Превод от английски език Соня Илиева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg