Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Мичиган отвориха църква само за мъже

Main Pic
Публикувана: 08.02.2014
Автор:
Прочетена: 2017
Коментари: 0

Църквата Connection Church в град Кантон, щата Мичиган, е основала нова църква само за мъже Men Church. Инициативата е насочена към привличане на мъже в църквата, предлагайки помощ при решаване на ежедневните въпроси. Първото богослужение се състоя на 23 януари т.г.

„Ако мъжете се стараят безкористно да угодят на своята съпруга и деца, то многото проблеми, такива като изоставяне, просто ще изчезнат. Ние смятаме, че многото проблеми, които Америка преживява днес, могат да бъдат решени… Това не са проблеми свързани с религията или икономиката, това са прости мъжки проблеми”,- заяви Мики Барти, пастор на църквата Cоmmection Church и лидер на Man Church. По думите на служителите, по време на първото богослужение на Men Church са присъствали около 90 мъже.

В хода на богослужението тече 30-минутно библейско изучаване, а след това в продължение на 45 минути – беседа, през това време мъжете могат да обсъдят урока и настоящите проблеми. Освен това, организаторите на служението всеки път планират раздаване на „заповеди” за мъжете, които им предстои да изпълнят, например, идеи за отбелязване на „Свети Валентин” и т.н. „Man Church  ежеседмично  провежда мъжки срещи, през времето на които ние обсъждаме различни „мъжки теми”,-  добави п-р Барти.

Източник:  Invictory.org
 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg