Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

СЕА отложи планираната за октомври Генерална асамблея в Южна Корея

Main Pic
Публикувана: 11.02.2014
Автор:
Прочетена: 1917
Коментари: 0

Световният евангелски алианс (СЕА) съобщи във вторник, че отлага своята Генерална асамблея, което първоначално беше планирана да се проведе в края на октомври т.г. в Сеул, Южна Корея. Решението е в резултат на вътрешни разделения в евангелска общност на страната домакин.

В специално прес съобщение, СЕА отбелязва, че „Преди четири години, когато Международният съвет избра да проведе следващата Генерална асамблея, ние имахме желание да насърчим единството сред корейските евангелски църкви.

Значителна група от евангелски корейски църкви, водени от Християнския корейски съвет (ХКС), започна работа по планирането на Асамблеята. Също така, СЕА инициира програма за развитие и оперативна работа по организацията с надеждата, че Асамблеята ще бъдат ценен етап за създаването на обединения и съюзи, които да бъдат свидетелство за единството на църквата.“

Според Джеф Тъниклиф, главен изпълнителен директор и генерален секретар на СЕА, през последните няколко месеца има сериозно противопоставяне и разделения в корейските църкви и това прави трудно домакинстването на форум, който е фокусиран върху християнското единство.

„Съветът реши, че е несъстоятелно страната да бъде домакин на събранието тази година и беше взаимно договорено Генералната асамблея да бъде отложена“, се казва в съобщението на СЕА.

 

Източник worldea.org

Превод от английски за Евангелски вестник

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg