Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Археолози разкопаха място, където Исус е започнал Своето служение

Main Pic
Публикувана: 24.02.2014
Автор:
Прочетена: 2233
Коментари: 0
Откритията от археологическите разкопки, където Исус е започнал Своето земно служение, предизвикаха голям интерес по целия свят. Селото се казва Магдал и е родното място на Мария Магдалена.
 
Водещият археолог на Израел Арфан Наджар, който ръководи разкопките в Магдал, каза: „Тя е живяла тук, тук е срещнала Исус и тук продължавала общуването с Него. Да, това е самото място." Той добави, че градът през цялото това време е бил скрит под тънък слой прах. „Някои места са почти на повърхността, но сякаш ни разделя стена, те са чакали нашето идване почти 2 хиляди години”, казва той.
 
Най-важното откритие в Магдал е синагога от времето на Исус. По думите на археолозите това е първата синагога, открита в Галилея. „Това е най-близката синагога до Капернаум, където Той е живял. Вероятно, Исус е бил тук много пъти”, каза отец Солана, генерален директор на центъра на Магдал.
 
В синагогата екипът е открил и артифакт на около две хиляди години. Те го наричат „камъкът на Магдал”, а някои археолози споделят, че това е най-важното откритие от последните десетилетия.
 
„В частност този камък на Магдал се явява най-важното откритие, направено някога по отношение на втория храм от времето на Исус. И това бе напълно потвърдено”, каза отец Кели.
 
Католическият орден е собственик на земята и строи център в Магдал с археологически парк, хотел и духовен център. Отец Солана е автор на проекта и иска той да бъде основен център за всичко необходимо. „Аз съм напълно уверен, че това е дар за света, културата, за религията и разбира се, за Израел”, каза той.
 
Посетителите на центъра ще видят, че Библията е реална в живота. „Олтарът е направен във форма на рибарска лодка”, каза Моника, поклонничка християнка от Австралия. Така си припомняме Исус, стоящ в лодката и проповядващ на хората на брега”.
 
Джейн, още една християнка от Австралия, споделя: ”Тук цялото Евангелие оживява за мен.”
 
Отец Солана представя девиза за центъра: „Duc in Altum”, от латински „Оттегли към дълбокото”, като послание за днешния ден. „По някакъв начин Исус ни казва и на нас: „Вървете навътре, опитайте пак, вие можете: вървете, вървете, вървете” И аз мисля, че това е прекрасно послание, което е нужно на света днес”.
 
 
Източник: Charisma News
 
Преведено за Евангелски вестник
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg