Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква на пълното Евангелие „Благата вест”, Торонто

Main Pic
Публикувана: 09.03.2014
Автор: Д-р Марияна Филипова
Прочетена: 3422
Коментари: 0

Интервю на Марияна Филипова с п-р Кирил Попов

Духът, национализмът и вярата Христова неотлъчно са в сърцата на българите, далече от пределите на родината ни. В тази връзка проведохме разговор с брат Кирил от Църквата на пълното Евангелие „Благата вест”, Торонто непосредствено след националния ни празник 3 март за духа на християнството и българщината и за това, има ли връзка между духа и национализма на един народ и неговата религиозна отдаденост.

Благодарим ви, пастор Кирил!

Пастор Кирил, вече имахме удоволствието да запознаем нашите читатели с историята и дейността на Църквата на пълното Евангелие „Благата вест”, Торонто. Но какво все пак остана недоизказано? Какво още можем да научим за нея?

Църквата на пълното Евангелие „Благата вест” – Торонто, копнее да представи на българите в Торонто и Канада възкръсналия Господ Исус Христос и цялата слава да бъде за Него. Това, което винаги ни прави истински щастливи, е да видим загубил се в греха и света човек да намери Бога и започне да общува с Него.

Как отбелязвате най-българските празници, като 3 март например?

Не сме аполитични и се радваме на историческите факти за получено добро от нашия народ. Велико е, че след 500 години България излезе от турско робство, макар че, знаете, е доста спорно дали това стана в резултат на освободителна война, или на такава от друго естество.

Това, което ние наистина празнуваме, е истинското освобождение, което става чрез покаяние и вяра в Спасителя Исус Христос. Ако това не се случи, в какъвто и обществен строй да живее човек, колкото и да се радва на развития материално Запад, той всъщност си остава роб. Остава такъв, докато дойде Изкупителят и го освободи от веригите. Или както Словото Божие казва: „Когото Синът освободи - той е наистина свободен!”

Как определяте в днешно време българския дух и духа на християнството?

Духът на всеки човек е мъртъв, докато не се свърже с Божия. В нашата родина за съжаление мнозина нямат тази опитност и живеят с риска така и да отминат от тази земя. Господ Исус Христос каза: „Оставете мъртвите да погребат своите мъртви”. Българинът е боеви, непримирим към несправедливостта и аз вярвам, че Господ ще отвори очите на мнозина да решат главния въпрос, за който споменах в началото.

Относно християнството: според Божието Слово, Библията, хората се делят само на две групи – ученици на Христа и на света. Господ ще открие себе си само на първите. А кои са учениците на Христа? Тези, които пазят Божието Слово. Които са не само слушатели, но и изпълнители на Божите повели. Нищо не ползва и с нищо не помага и дори е опасно да наричаш себе си християнин, а да стоиш далече от Бога, живеейки според стандартите на света.

Изключително обезпокоително е, че много от българите тънат в окултизъм, а това е материя, в която действа сатана. Това прави духовния поглед на човека замъглен и го подвежда да нарича последователите на Христос не християни, а сектанти. Окултизмът в множеството му форми е голяма пречка българинът да се приближи до Бога и го държи в проклятието.

Според вас има ли връзка между духа и национализма на един народ и неговата религиозна отдаденост?

Сложен въпрос. Има някои общоприети неща по света – едни народи да се считат за православни, други за католически или от други религии. В крайна сметка обаче истината е, че Бог има на Земята един Свой народ, изкупените с кръвта на Агнето. Те са от всички страни и населяват цялата Земя. Сред тях има протестанти, православни, католици и хора, в чиито страни е масово разпространено противоречащо на Божието Слово учение, но самите те са станали чрез покаяние и вяра част от голямото свято Божие семейство на Земята.

Религията е дума, която в основата си означава търсене на Бога, но пълната истина е, че човек не може сам да Го намери. Бог направи познат Себе Си на нас, като изпрати Своя Син Исус Христос на Земята, за да умре за нас и плати за нашите грехове.

Какво пожелание бихте отправили към българите?

С тези думи бих искал да благословя всеки един мой сънародник:

Господ да те благослови и да те опази!

Господ да осияе с лицето Си над теб и да ти покаже милост! Господ да издигне лицето Си над теб и да ти даде мир!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg