Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Полицията и Църквата заедно в борбата срещу търговията с хора

Main Pic
Публикувана: 08.04.2014
Автор:
Прочетена: 2075
Коментари: 0

„Борба с трафика на човешки същества: Църквата и закона си взаимодействат”. Това е темата на Втората международна конференция за търговията с хора, която ще се проведе на 9 и 10 април в Италия. В работата на срещата участват полицейски ръководители от 20 държави, представители на Европол и на Интерпол, както и някои жертви на трафика, които ще бъдат свидетели на преживяното от тях. При приключване на срещата, участниците ще подпишат съвместна декларация.
 

В разпространената информация се съобщава, че „Конференцията ще бъде конкретна стъпка напред в изпълнението на целта за изкореняване на търговията с човешки същества по цял свят”. Намерението е да се „изгради ефикасна мрежа между полицейските сили в борбата с трафика и за работа в сътрудничество с Църквата”. Изтъква се, че „водещият принцип” е винаги „доброто на жертвата”. Пожеланието на организаторите на Конференцията е да се стигне до „по-координиран международен подход, за да се освободи света от бича на тази нова форма на престъпност”.

По данни на Международната организация на труда, трафикът засяга 2,4 милиона хора в цял свят и за съжаление носи 32 милиарда долари годишна печалба в джобовете на престъпниците.


Източник: man/rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg