Събота, 17.08.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно." Откровение 19:11

OnLine
RSS Facebook Twitter

Апел на Украинската православна църква към Владимир Путин

Main Pic
Публикувана: 11.04.2014
Автор:
Прочетена: 1731
Коментари: 0

Украинската православна църква, свързана с Московската патриаршия, е призовала с писмо руския президент Владимир Путин да не допусне разделението на Украйна. Това заявява отговарящия на Отдела за външноцърковни връзки митрополит Антоний в интервю за ежедневника „Ден”. ”Вярваме, че все още е възможно да не се допусне войната”, изтъква митрополита, допълвайки, че „Украинската православна църква е отговорила на апела на властите и събира средства, хранителни продукти и медикаменти за украинската армия, не само като граждански дълг, а и като християнски”. Според Антоний, „патриарх Кирил прави всичко възможно да се избегне проливането на кръв между два братски народа”.

В началото на март управлявайщия Киевската патриашия митрополит Онуфрий е отправил молба към руския патриарх Кирил ,да не се допусне въоръжен конфликт на територията на Украйна. Междувременно, миналата неделя представителите на трите главни православни църкви (каноничната Украинска православна църква подчинена на Московската патриаршия и призната от всички други поместни автокефални православни църкви, и неканоничните Украинска православна църква подчинена на Киевската патриаршия и Украинската автокефална църква) са подновили диалога за учредяването на една Украинска обединена църква. Разделението между православните църкви в Украйна е от повече от 20 години.

Източник: dg/ rv


 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg