Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стартира нов Международен проект за младежи в България

Main Pic
Публикувана: 11.04.2014
Автор: Албена Крушева
Прочетена: 3580
Коментари: 0

От 12 до 18 април т.г. в Перник ще се осъществи международен проект, иницииран от „Янг Лайф“ с участието на 250 младежи на възраст 14-18 години от Западна Европа (Белгия, Германия, Великобритания и Швейцария), които ще строят детски площадки в 6 училища на територията на града. Проектът се реализира със съдействието и одобрението на кмета на Перник г-жа Росица Янакиева и Отдела за младежко развитие към общината.

В проекта са включени: 6-о училище „Св. св. Кирил и Методий“, 11-о „Елин Пелин“ в кв. „Изток”, 12-о „Васил Левски“, 13-о „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Мошино”, 5-о „Петко Славейков“ в кв. „Пашов” и „Св. Константин Философ“ в кв. „Тева”. Дейностите, които ще бъдат осъществени в училищата, са изграждане на детски площадки и пейки, боядисване, рисуване по стени, поправка на стари пейки и боядисване на старите детски площадки, уроци по английски език.

Цел на организацията е чрез хуманитарните проекти децата от Западна Европа да помогнат на по-бедни държави от Източна Европа и да се научат на отговорност, съпричастие и труд. Финансирането на проектите е от частни спонсорства, в т.ч. средства, отделени от родителите на децата – участници в мероприятията.

През 2006 г. „Янг Лайф” стартира и на българска територия със съдействието на „Уелкъм то България” ЕООД (фирма – организатор на събития и услуги за чужденци) 5 дома за деца, лишени от родителска грижа, като място за провеждане на хуманитарен проект с 280 младежи и ръководители от международни училища в градове от Западна Европа (Лондон, Мюнхен, Брюксел, Базел, Мадрид и др.). В рамките на една работна седмица те успяват да изградят детски площадки, пейки, пикник маси, както и да боядисат и изрисуват стени в домовете в Кюстендил, Дрен, Трън, Перник и Дупница. Това мероприятие дава старт на организацията на Балканите и допринася за по-нататъшното й развитие и разширяване. През 2007 г. с позволението на Община Перник „Янг Лайф” изгражда 6 детски площадки в подбрани детски градини в града. В този проект участват около 250 младежи и ръководители.

През следващите години „Янг Лайф” провежда хуманитарни проекти в Македония, Гърция и България. Благодарение на изградените контакти през годините с доброволци на организацията от Перник и Трън „Янг Лайф” организира поредния международен проект на територията на Перник.

„Надяваме се, че всички мероприятия, които провеждаме в България, ще допринесат за благополучието на младите хора в страната. Една от целите е да помогнем на младите хора да взимат правилни решения в живота си, да избират да бъдат по-добри и да развият своя потенциал”.

От 2013 г. „Янг Лайф” има регистрация и в България и планира да развива своята дейност на територията на различни градове в страната.

 

„ЯНГ ЛАЙФ” (YOUNG LIFE) e международна християнска неправителствена организация, основана през 1941 г. в САЩ, която развива дейност в 90 държави, има 5000 служители и 50 хил. доброволци. Всяка година 1 млн. младежи в САЩ и около 350 хил. младежи от други страни се включват в събития, организирани от „Янг Лайф”. Основна дейност на организацията са летни лагери, хуманитарни проекти, забавни клубове и извънучилищни срещи и занимания на доброволци с младежи на възраст от 12 до 18 г.

Основният стремеж на екипа на „Янг Лайф” е изграждане на приятелство, забавление, подкрепа в трудни моменти, показване на добър пример на младите хора за основните християнски добродетели и за правилно отношение към хората и обществото, в което живеят.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg