Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да защитим това, в което вярваме

Main Pic
Публикувана: 23.04.2014
Автор:
Прочетена: 3469
Коментари: 0

Днес 24 април (четвъртък), 2014 г., от 19.00 часа в Зала 3.1 на НДК, в София ще се проведе дискусия между българските кандидати за европейски депутати и представители на християнските общности в България на тема: „ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2014 И ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ“, организирано от Сдружение ХАРТА.

До настоящия момент участието си в нея са потвърдили представители на Реформаторския блок, БСП, Християндемократическата партия и Алекс Алексиев, независим кандидат.

Медийни партньори на проявата са предаването „Вяра и общество“ на БНТ, предаването „Благовестие“ на БНР и Студио 865.

В започващата кампания за ЕП отново сме призовани да направим избор – като граждани, но и като християни. В европейски мащаб набират сила тревожни тенденции. Изкривеното понятие за толерантност и войнстващата „политическа коректност“ целят да предефинират неприкосновени и до скоро приети от всички ценности, стоящи в основата на морала.  Наша отговорност е да защитим това, в което вярваме – не само заради самите себе си, но и заради онези, на които сме призовани да служим.

Ето защо е крайно време да изискаме от българските политици ясно и аргументирано становище по актуални теми от етичен, морален и ценностен характер, както и да чуем вижданията им за християнската идентичност на Европа във все по-глобализиращия се свят.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg