Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Международна медицинска християнска конференция “Наука, медицина и духовност” в София

Main Pic
Публикувана: 04.05.2014
Автор:
Прочетена: 2961
Коментари: 0

11 Международна медицинска християнска конференция “Наука, медицина и духовност”  9-10 май 2014, София, България ще се състои в Хотел Балкан София, под егидата на Столична община и кмета г-жа Йорданка Фандъкова.

Взаимодействието между наука, философия и религия никога не е било толкова близко, както в днешно време. Модерните научни постижения откриват  непознати хоризонти, граничещи с фантазията, но в същото време повдигат множество морално-етични въпроси, свързани с човешката същност, със смисъла на  живота и  смъртта. Живеем във време на велики научни пробиви, но на липса на съчувствие и любов.Свидетели сме на бездуховно, дори арогантно отношение  към болния, особено при третирането на нелечимо болни, инвалиди и възрастни хора.

Като вярващи професионалисти- медици, учени и изследователи ние разбираме, че човекът като духовно същество се нуждае не само от физическо лечение. Човешкият живот- уникален и отразяващ Божия образ, заслужава битката до края-  както със средствата на съвременната наука и медицина, така и с молитва  до пълното му изцеление на физическо, духовно и душевно ниво. 

Конференцията ще представи сериозни медицински доказателства за суверенната изцелителна сила на Твореца в практиката на медиците- християни, подкрепена с пълна медицинска документация и със свидетелства на пациенти. Освен множеството документирани медицински презентации, в програмата са включени пленарни доклади, дискусии, работни срещи, музика и танци на народите, фото сесии.

Форумът ще насърчи професионалната и духовната подготовка на участниците  за отговорността им пред обществото и за времето, в което живеем и работим.

Преди началото на Конференцията- на 7 и 8 май 2014 е планирана международна медицинска мисия към бежанските лагери в град София- "За бежанците с любов".

доц. д-р Любка Танчева, Ph.D. Директор на МОМХ- България

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg