Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквите във Великобритания призовават хората да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент

Main Pic
Публикувана: 09.05.2014
Автор:
Прочетена: 1862
Коментари: 0
С цел повишаване на избирателната активност и насърчаване на хората да помислят върху правото си на глас, Обединената реформирана църква, Методистката църква и Баптисткият съюз във Великобритания са изготвили документ, очертаващ важни въпроси за предстоящите избори за депутати в Европейския парламент (ЕП).
 
На специален брифинг, участващите в инициативата църкви заявяват намерението си чрез разяснителни кампании по местните църкви да илюстрират как Европейския парламент оказва влияние върху живота на гражданите. "Европейски закони влияят на такива области като енергийна сигурност, имиграция и правосъдие“, се посочва в специално изготвения документ. "Членовете на ЕП имат важна роля при изготвянето на законите на общността, в което живеем." ЕС и правата на човека, миграцията, промените в климата, пропорционалното представителство, данъчната справедливост и финансовата криза са някои от въпросите, дискутирани в документа.
 
Андрю Брадсток, секретар на Комисията по църква и общество към Обединената реформирана църква, заявява: "Този документ определя ясно защо тези избори са важни и аз призовавам църквите и църковните членове да го прочетат, а след това и да гласуват. Като хора, призвани да бъдат добри граждани, християните трябва да се отнасят към всички възможности за гласуване с необходимата сериозност. Едва ли можем да се оплачем, ако хора и партии, които не харесваме бъдат избрани, а ние не гласуваме."
 
Джеймс Норт, съветник към Методистката църква във Великобритания, казва: "Живеейки като ученици на Исус в едно демократично общество, ние сме призовани да преценим дали има политики, които по-добре отразяват любовта, която Бог желае да споделяме в нашето общество и на тази основа да решим за кого да гласуваме. Естествено, този документ не поддържа определена партийна програма. Въпреки, че нито една политическа програма не може да се приравни с идващото Божие царство, християните са призовани да се ангажират с политическия процес, за да търсят справедливост, промяна и проява на любов към ближния."
 
Източник: urc.org.uk
Превод от английски за Евангелски вестник
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg