Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Променяйте съдбите на хората около вас

Main Pic
Публикувана: 11.05.2014
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 5208
Коментари: 0

Интервю с п-р Иван Хазърбасанов от Християнски център „София“

Празнувате 15години от основаването на Християнски център „София“, като основател и главен пастор бихте ли ни казали защо сте избрали това име?

Името на църквата е по пример на местните църкви в епохата на ранното християнство. Църквите в Ерусалим, Солун, Антиохия, Коринт, Ефес успяваха да спечелят своите градове чрез името на Исус Христос, да достигнат своите райони и да станат трамплин за Евангелието, което промени тогавашния познат свят, цялата Римска империя. Ние сме църква на живия Бог днес и имаме същата мисия за спасение на своите градове и нации. Името показва, че това е църква за всеки, който е в София. Освен това София на гръцки означава мъдрост, така че Християнски център „София” е място, където хората от София могат да получат мъдрост за Божествен успех във всяка област на своя живот!

Вие наблягате на работата с младите хора и децата, какви са резултатите?

Резултатите са изключително положителни, слава на Бог! Имаме деца и младежи, които са запалени, гладни и жадни за Бог, за Неговото Слово и сила, за Неговото присъствие и помазание! Радвам се, че Бог ни употребява да подготвим армия от млади хора, които искат да Му служат с живота си там, където са поставени – с образованието, професиите и семействата си!

Връзката между поколенията е много важна. Бог изяви себе си на народа на Израел, като Бог Авраамов, Исааков и Яковов. Пророк Малахия говори в последната глава на Стария завет, че там където няма единство между поколенията, се отварят врати за проклятието, а там където има приемственост и единодушие, благословението се умножава. Бащинство и синовност трябва да бъдат практикувани в църквата, за да можем няколко поколения заедно да опитаме и да отразяваме Неговата слава!

Имате три деца, като големият ви син Георги завърши училището, което организирате към църквата. Цялото ви семейство служи на Господа, какво най-често съветвате хората?

Още по време на нашите предбрачни взаимоотношения мечтаехме за три деца и сме с благодарност към Бог – днес това вече е реалност! Най- важният съвет за хората и за тяхното благополучие е да имат вяра в Бог. Той винаги възнаграждава и благославя. Всеки, който свидетелства за Исус Христос, активира любовта и грижата на Бог както за тези, на които служи, така и за своя собствен живот. Това е част от духовния, вечния закон за сеитба и жътва, за умножаване на благословението!

Бихте ли ни разказали повече за програмата и целта на училището?

Това е двугодишна програма на практично богословие за подготовка на служители. Растящите църкви имат нужда от нови кадри, подготвени за отличие в своята област на духовна и практична работа, свързана с делото на благовестието! Скоро очакваме епископ Бътлър, който ще участва в церемонията на първия випуск, който завършва на 25 май т.г., неделя, от 11 ч. Правим мисионерски пътувания по стъпките на апостол Павел в Гърция и Турция. Подкрепяме мисионерска работа и по други места в света. Чрез сайта на църквата общуваме с много хора, има проповеди и поучения, които им помагат да растат в Господа и да са успешни и резултатни в живота.

Вие лично сте ангажиран със служение за Израел и често водите български групи там, защо го правите?

Народът и земята на Израел са свързани с бъдещето на всички народи по лицето на Земята. Познаването на историята помага за правилно позициониране в бъдещето. Този месец Израел празнува 66 години от своето възстановяване – пророкувано в Библията като един от най-важните белези на Последното време.

Бог говори за Авраам и за потомството му: „Който те благославя, ще бъде благословен; и който те проклина, ще бъде проклет“. Спасяването на българските евреи по време на Втората световна война е силна причина за грижата и протекцията от Господа и за спасението на България!

Тази година отново плануваме пътуване в Израел. Преживяното от посещението на местата, свързани с библейските истории, е животопроменящо. Чудеса на героите на вяра, животът и служението на Исус и апостолите оживяват наистина в Израел. Поне веднъж в живота християнинът си заслужава да посети Израел!

Как си представяте вашата църква и служение в следващите 15 години?

Исус идва скоро! Моето видение е Неговото видение: да завладяваме нови територии и да печелим повече нови души, докато се върне Той! Исус Христос не е мит, икона или религия. Той е жив и върши чудеса и днес! Това е, което хората около нас имат нужда да чуят и да разберат. Местната църква е Божият план за спасението на света! Моето посвещение е да помогна на всеки християнин да намери своето място и да изпълни своята роля за спасението на поколенията в това последно време!

Какво бихте пожелали на читателите на „Евангелски вестник“?

Преобръщайте съдбите на хората около себе си от немощ в сила, от болест в здраве, от бедност в богатство и от смърт във вечен живот – това е вашето призвание, това е служението на всеки вярващ! Моята молитва е да благоуспявате във всичко, както благоуспява душата ви. Исус е Господ!

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg