Четвъртък, 22.08.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото който има, нему ще се даде, а който няма от него ще се отнеме и това което има." Марк 4:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поздрав по случай християнския празник Петдесятница

Main Pic
Публикувана: 08.06.2014
Автор:
Прочетена: 2055
Коментари: 0

За читателите на Евангелски вестник публикуваме пълния текст на записаното от БНТ приветствие на председателя на СЕПЦ, излъчено в неделя (8 юни) след обедната информационна емисия на Канал 1, по случай християнския празник Петдесятница.

Уважаеми зрители, скъпи братя и сестри,

Днес християнският свят празнува Петдесятница. Това е един от най-важните и уважавани от всички християни празници заедно с Рождество Христово и Възкресение Христово.

Съгласно библейския разказ на този празник — 50 дни след възкресението и 10 дни след възнесението Си, Иисус Христос е изпълнил обещанието Си, което е дал на Своите ученици: „..Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки. Духът на истината, Когото светът не може да приеме, защото не Го вижда, нито Го познава...“

На този ден 120 от Иисус Христовите последователи били събрани заедно на молитва. В един момент те били изпълнени със Светия Дух и започнали да се молят на непознати за тях езици. Малко след това се събрало множество, привлечено от шума на необичайната молитва. Тогава апостол Петър се изправил и произнесъл своята първа проповед, в резултат на която около 3000 души повярвали в Иисус Христос. Така е била родена църквата Христова, която е поставила основите на християнската цивилизация... Така е започнало и разпространението на християнското благовестие по лицето на цялата земя.

Затова Петдесятница е ден на ЕДНО НОВО НАЧАЛО!

Но това НОВО НАЧАЛО е било възможно, защото преди това на един хълм край Йерусалим, е бил издигнат един кръст — кръстът, на който е бил разпънат Иисус Христос, за да умре с изкупителна смърт за греховете на цялото човечество...

Това НОВО НАЧАЛО е било възможно, защото три дни по-късно се е появил и един опразнен гроб — гробът на Иисус Христос, който и до ден днешен е най-обективният свидетел на Неговото възкресение.

Това НОВО НАЧАЛО е било възможно, защото чрез Своето изкупително дело Иисус Христос е станал „Пътят“, чрез който всеки човек може да достигне и да опознае Бога, да получи спасение и опрощение на своите грехове, и животът му да бъде променен чрез силата на Божията благодат.

Същият апостол Петър, който е произнесъл първата проповед на Петдесятница, скоро след това е отправил и един апел, който е валиден за всички хора от всички народи във всички времена: „Затова покайте се и се обърнете, за да се заличат греховете ви и така да дойдат освежителни времена от лицето на Господа...“

Днес повече от всякога нашият народ се нуждае от тези „освежителни времена от лицето на Господа“. Но пътят за това е посочен от ап. Петър — покаяние пред Бога и завръщане към християнската вяра.

От името на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България най-сърдечно ви поздравявам по случай ПЕТДЕСЯТНИЦА! Честит празник на НОВОТО НАЧАЛО! Моята молитва е Христовото благовестие да бъде почитано и приемано от всички наши сънародници и нашата страна да бъде благословена с тези „освежителни времена от лицето на Господа“.

Пастор Иван Врачев

Председател на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg