Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Здрави в Христос

Main Pic
Публикувана: 24.06.2014
Автор: Румяна Иванова
Прочетена: 4079
Коментари: 0

Интервю на Румяна Иванова с д-р Армандо Пинеда

Д-р Армандо Пинеда работи в клиника за регениративна, антиейдж и козметична медицина в Маями, Флорида.
Той е от Хондурас и първата му специалност е ядрена физика. В клиниката в Маями лекува хората от множествена склероза, импотентност, белодробна недостатъчност.
Д-р Пинеда оглавява общността на лекарите християни в цяла Северна Америка, но контактува с колегите си най-вече он лайн. Разстоянията са огромни, те всички са много заети хора и дори в Маями трудно намират време да се срещнат. Той понякога посещава някои от колегите си, но общи събрания нямат.

Как използвате християнската вяра в практиката си?
Моля се първо за себе си, след това за пациентите, понякога се молим заедно. Мога да ви разкажа за безброй случаи на хора освободени от шизофрения, депресия, биполярно разстройство. Разказвам им за Исус, мирът на Бога идва на тях и те са напълно оздравяват.


Кой е най-интересния случай на божествено изцеление в практиката ви?
Един християнин, колумбиец на 52 години в един момент се оказа смъртно болен. Имаше операция от рак на дебелото черво и беше с торбичка на корема. И двата му бъбрека бяха отказали и той беше на хемодиализа. Червата му се преплитаха, трябваше да се оперират и половината от тях да се отстрани. Два пъти изпадна в кома и го връщаха към живота.Църквата се молеше постоянно за него и вярвахме, че той ще се възстанови, защото за Бог няма нищо невъзможно. Когато беше в съзнание и той се молеше и постепенно взе да се възстановява. Първо бъбреците, а след това и дебелото черво. Беше чудо. Той казал: "Боже искам да видя как вършиш чудеса и да оправиш бъбреците ми!" Отишъл в тоалетната и казал:" сега е момента". Успял. Лекарят не повярвал. Нямал случай на някой, който се възстановява след хемодиализа. Пациента го извикал със себе си в тоалетната и му показал. По същия начин той изисквал от Бога нормално функциониране на червата. Поискал лекарите да свържат червата му и чудото се случило. Махнали торбичката от корема му. Лекарите били изумени. Тогава предявили към него иск за един милион долара за скъпото лечение. Той им отговорил:"Исус Христос е платил за мен на кръста преди 2000 години. Всичко е платено."
След десет дена сестрата пак му напомнила, че дължи един милион, но той казал, че не иска да знае за това. Казал й:" Аз съм нелегално в тази страна, не е моя грижа." След няколко дни сестрата му съобщила, че някой е платил за него един милион долара. Този мъж бе петдесятен християнин. Забелязъл съм, че другите християни са по-склонни да се доверят на лекарите и на някаква диета, докато петдесятните очакват чудеса, те искат да ходят в свръхестесвените прояви на Бога. Тяхната вяра е като на бебе, на дете и те вярват на Бога, че той може да извърши всичко във всяка област на живота им. Бог е почетен чрез тази вяра, тогава той се прославя.


Защо християните боледуват, след като всички вярващи в Христос са изцелени в неговите рани на кръста?
Никой от нас не е идеален, всички грешим понякога. Като се усъмним и паднем от небесните места, в които сме поставени чрез вярата си в Христос и болестите ни връхлетят, ние викаме към него, вярата ни стига до сърцето му и той ни издърпва при себе си.


Има ли начин да стоим здрави и без болест?
Може би трябва да сме в постоянно доверие към Бога за всичко и да не се съмняваме в него. Да не си мислим, че понеже сме сбъркали в нещо, той изпраща болест или ни оставя в болест, за да я използва като пръчка, с която да ни накаже. Когато дойдат симптоми, защото винаги идват някакви симптоми, да не се плашим от тях, но да успокоим ума си в Господа и да му благодарим, че в неговите рани ние сме изцелени. Не да тичаме по болници и да разказваме на хората за своите симптоми, но сами с Бога да устоим в изпитанието на вярата ни. Естествено трябва да се съпротивим на болестта и да й забраним да действа в нас. Но най-сигурната съпротива е нашата вяра в това, което Христос е направил за нас на кръста.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg