Вторник, 11.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верен е Бог, чрез Когото сте били призовани в общението на Сина Му Исуса Христа нашия Господ." 1 Коринтяни 1:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Колумбия католици, евреи и мюсюлмани подписаха историческа декларация

Main Pic
Публикувана: 07.07.2014
Автор:
Прочетена: 1329
Коментари: 0

На молитвена среща в Богота, евреи и мюсюлмани в Колумбия подписаха историческа декларация, чрез която религиозните общности се ангажират заедно да работят за мира и помирението в Колумбия. Документът е подписан на 1 юли от архиепископа на Богота кардинал Рубен Салазар, равина Алфред Голдшмит и от мюсюлманския лидер Ахмад Тайел. „За съжаление, дългата история на религиите показва съперничеството между религиозните общности, въпреки че почитат един и същи Бог – обясни кардинал Салазар. Папа Франциск организира молитвена среща за мир във Ватикана на която покани лидерите на Израел и Палестина.

Следвайки този пример, ние се събрахме за да изпросим мир за целия свят и най-вече за Колумбия”. За равина Голдшмит „молитвата за мир е подходящ повод да се затвори врата на омразата и насилието, както в Колумбия, така и в Близкия Изток”. Молитвената среща е била придружавана от религиозни песни и молитви от различните религиозни традиции, а след подписването декларацията е била прочетена от трите религиозни общности. Гост на молитвената среща и свидетел на подписването на декларацията е бил вицепрезидента на Републиката Анджелино Гарзон, който в словото си е подчертал, че този жест може да бъде пример не само за колумбийци, а и за всички народи, които се намират в ситуация на братоубийствена война.

Източник: dg/ fides

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg