Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОЕЦ се разграничи от църковни лидери, предлагащи търговия с гласове на изборите

Main Pic
Публикувана: 01.10.2014
Автор:
Прочетена: 3503
Коментари: 0

В специално отворено писмо до Нова телевизия, председателят на Обединени евангелски църкви, п-р Николай Неделчев изрази категоричното разграничаване на евангелската общност в България от подобна дейност.

В писмото до редакцията на сутрешния блок на Нова телевизия, където беше излъчен подробен репортаж на репортер под прикритите, договарящ с пастори на ромски църкви купуването на над 7 000 гласа, се казва: „По повод направените от ваш екип и излъчени на 30 септември и 1 октомври репортажи, отразяващи уговарянето на продажбата на гласове за предстоящите избори от свещенослужители в евангелско-протестантски църкви, заявяваме своето разграничаване от подобни действия.

Ние, вярващите от Обединени евангелски църкви, съставляващи мнозинството евангелски деноминации в България, изразяваме своето неодобрение от политическо обвързване на религиозните общности и категорично се разграничаваме от търговията с влияние.

Независимо каква е етническата, религиозна или политическа принадлежност на нарушителите на закона, те трябва да бъдат разобличавани. Това е още по-наложително за организации и лица, от които се очаква да бъдат носители и защитници на вяра, морал и ценности.

Призоваваме всички институции, партии, изповедания, организации и медии да проявяват реална непримиримост към изборните нарушения.“

Освен ОЕЦ, групата "Християни на протест", Център "Живот в слава" и други християнски организации също изпратиха свои писма то медията.

В късният следобед беше разпространено писмо от п-р Александър Тодоров, в което той поема отговорността за действията си, иска прошка от своите братя и сестри и подава своята оставка от всички постове заемани в деноминацията Българска Божия църква.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg