Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стартира кампания за намаляване трафика на хора и сексуалната експлоатация

Main Pic
Публикувана: 01.10.2014
Автор:
Прочетена: 2214
Коментари: 0

Повечето от хората днес приемат свободата за даденост. Според данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа над 3 милиона души в цяла Европа нямат никаква свобода.  Мъже, жени и деца стават жертви на трафик, поробени в сексуална или трудова експлоатация. 

 

Кампанията "18 дни свобода" стартира в социалните мрежи на 1 октомври, 2014 год. За осемнадесет дни приятели на свободата са поканени да публикуват снимки в отговор на въпроса: "Какво е за теб свободата?", като използват #18daysoffreedom  #18днисвобода. 

 

Инициативата цели да ангажира обществеността за защита на жените, мъжете и децата, използвани за сексуални и други цели, и да подчертае важността да се приеме законодателство, спомагащо за намаляване търсенето на тези услуги. 

 

"18 дни свобода" обединява организации и граждани из цяла Европа в усилията им да привлекат вниманието към проблема с трафика на хора и проституцията в Европа. Инициативата се координира от Европейска мрежа за свободата (European Freedom Network).

 

Проституцията оказва все по-големи вреди не само на обществото, но и на лицата, заети в нея. Изследвания сочат, че в страни, в които проституцията е легална, трафикът на хора от по-бедни страни, с цел сексуална експлоатация, се е увеличил в пъти поради нарастване търсенето на тези услуги. 

 

Чрез ангажиране на вниманието върху отрицателните ефекти от трафика на хора и проституцията, както и на положителните резултати от ограничаването й в страни като Швеция и Норвегия, участниците в кампанията искат да допринесат за дългосрочна промяна и превенция, съсредоточена върху търсенето. 

 

"Радваме се, че можем да съдействаме за популяризиране на тази инициатива като дадем повече гласност по проблемите с трафика на хора и проституцията, както и на успешните практики за решаването им," споделя Михаела Джоргова, председател на Асоциация Общество и Ценности.

 

Кампанията ще се проведе с помощта на социалните медии като платформа и включва споделяне на снимки, изявления и факти онлайн. Тя ще завърши на 18 октомври – Международен ден за борба с трафика на хора.

 

Източник: sva.bg

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg