Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Конференция за насърчаване на многодетните семейства в Русия

Main Pic
Публикувана: 14.11.2014
Автор:
Прочетена: 1949
Коментари: 0

Представете си една земя, където живот, семейство, вяра и култура са насърчавани от официалната власт. Когато големи семейства се третират не като бич на планетата, но наистина като "бъдещето на човечеството." 

Такъв е случаят с Международния форум "Големи семейства и бъдещето на човечеството" - конференция, която се провежда тази седмица в руската столица Москва. 

Откриването на форума, с над 1000 делегати от цял ​​свят, включително над 200 от Запада, се проведе тази сутрин в Държавния кремълски дворец с фестивал на многодетните семейства.

Организирана от фондациите Св. Андрей I-ви и Свети Василий Велики, конференцията се провежда с подкрепата на федералното правителство и много от водещите говорители са настанени в изключително луксозният президентски хотел, който е предназначен за официални държавни лица. 

Форумът бе открит с откровена и смела декларация в три страници в защита на живота, семейството и вярата, на която би завидяла всяка про-семейна организация. 

"Нашият свят преживява епоха на нестабилност и социална криза, тясно свързани помежду си с глобалните трансформации във всички ключови сфери на човешкото развитие и цивилизация", се посочва в началото на декларацията.  

"Значителните мащаби на сегашната глобална нестабилност е причинена от "чувствителната култура" и модерното измерение в световната история, унищожаването на моралните стандарти като доброта, истина и красота и унищожаване на вярата в създаден естествен ред, което отличава доброто от злото."

Списъкът с говорителите съдържаводещи лидери на семейни движения от целия свят, както и представители на руското правителство, православната църква, включително встъпително слово от руския патриарх Кирил. 

Сред представителите на правителството са заместник-председателят на Държавната Дума, министъра на културата, както и на председателя на Комитета за наука, образование и култура.

Международният характер на форума проличава и от презентаторите, дошли от всяко кътче на земното кълбо, включително Нигерия, Филипините, Гърция, Италия, Унгария, Канада, Франция, САЩ, Китай, Ирландия, Великобритания, Иран, Белгия, Испания , Норвегия, Аржентина, и много повече. 

Първият ден от форума завърши с награди за руските журналисти, които са насърчавали традиционното семейство, живота и вярата.

Източник: sva.bg

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg