Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Ирак джихадистите превръщат църквите в затвори

Main Pic
Публикувана: 12.12.2014
Автор:
Прочетена: 1879
Коментари: 0

Джихадистите от Ислямска държава са превърнали някои църкви в иракския град Мосул в затвор. По информация на местни източници, цитирани от информационния сайт www.ankawa.com, през последните дни задържани хора с превързани очи и с белезници, са били откарани в древната халдейска църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“, в западната част на града, след взривяването на затвора в Бадуш.

Агенция Фидес съобщава, че и манастирът „Свети Георги“, който принадлежи на халдейския орден „Света Ормисида“, е превърнат в женски затвор.

В Мосул, през месец ноември, джихадистките милиции нанесоха непоправими щети на окупирания от тях и използван като убежище и логистична база манастир на халдейските сестри на „Пресветото Сърце“. Пълномощникът на халдейския орден „Света Ормисида“, Ребвар Аудиш База съобщава, че „джихадистите от Халифата са окупирали църквите, включително и най-древните“. Затова към всички тревоги се прибавя и новото безпокойство, че евентуална военна офанзива за освобождаването на Мосул би могла да превърне църквите в цели за нападение, като се има предвид, че те са превърнати в логистични бази на джихадистите.

Източник: man.rv



 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg