Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Внасянето на Библии в Саудитска Арабия ще се наказва със смърт

Main Pic
Публикувана: 29.12.2014
Автор:
Прочетена: 2530
Коментари: 0

Тези, които се опитат да внесат Библията или друга религиозна литература в Саудитска Арабия, вече ще бъдат осъждани на смърт, съобщава Charisma News.

"Всъщност, новият закон се отнася за незаконното внасяне на наркотици и издания на други религии, различни от исляма. т.е., при опит за вкарването в страната на Библии или християнска литература, те ще бъдат конфискувани, а преносителите им ги очаква затвор и смъртно наказание", се казва в съобщение на HeartCry Missionary.

Както съобщи WND, през последния месец е постъпила информация от неофициални източници за приемането на такъв закон. От информационната агенция са се опитали да се свържат с посолството на Саудитска Арабия във Вашингтон, за да се определи точността на тази информация. Посолството нито я е потвърдило, нито я е отрекло. В страната изповядването на каквато и да е религия, различна от исляма, отдавна е забранено. Тази забрана важи и за чужденците.

В Саудитска Арабия конституция на страната е Коранът, а Наказателният кодекс, е съставен по нормите на Шериата. Смъртното наказание често се използва в "процеса на прочистване" на страната от други религии.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg