Четвъртък, 25.02.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не мисли себе си за мъдър; Бой се от Господа и се отклонявай от всяко зло." Притчи 3:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Седмица на брака

Main Pic
Публикувана: 06.02.2015
Автор:
Прочетена: 2429
Коментари: 0

Седмицата на брака е международна инициатива, която има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Тя се провежда ежегодно oт 7 до 14 февруари в над 23 страни по света сред които: Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Ирландия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Украйна, Южна Африка и др.  Инициативата включва редица мероприятия с цел разясняване ползите от брака и оказване подкрепа на двойки по пътя им към създаване на успешна връзка и укрепване на традиционното семейство. Седмицата на брака празнува здравия брак - съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си, с цел, но не само, да създадат и отгледат потомство.

Целта е семейните двойки в България да чуят, че е възможно да имат щастлив и успешен брак. За това е важно да положат усилия и да сложат брака си на фокус. Седмицата на брака предоставя идеи и начини, по които това може да стане. За целта от сайта на инициативата (www.brak.bg) можете да почерпите различни идеи за това как да заздравите любовта по между си, да се забавлявате заедно и да намерите полезни материали и ресурси за обогатяване и развиване на по-добри и пълноценни взаимоотношения.
 
За никого не е тайна, че в България бракът е в криза и че страната страда от дълбока морална и духовна разруха. Наблюдаваме висока степен на разводите, самотното родителство, икономическа задлъжнялост, стрес, липса на качествено време с децата.
Последствията от това влияят не само върху физическото, но психичното и емоционално състояние на личността, семейството, а оттам и на обществото.  Най-потърпевши и уязвими са децата. "Седмица на брака" се провежда с цел да се противодейства на тези проблеми. Ежедневно се сблъскваме с отрицателните последствия от кризата в семейството и е необходимо да се полагат постоянни и целенасочени усилия за нейното преодоляване. Бъдещето на България е немислимо без силни и стабилни семейства.

В седмицата на брака могат да участват брачни двойки, неправителствени организации, бизнеси, държавни институции, религиозни организации, професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве, образованието и др. Повече за начините, по които можете да се включите можете да видите в секцията на сайта "Как да се включа?"

Инициативата у нас се популяризира от граждански организации и личности подкрящи брака и семейството. Инициатор и координатор на инициативата за България е гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности".

Източник: sva.bg

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg