Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив за пост и молитва за преследваните християни

Main Pic
Публикувана: 22.02.2015
Автор:
Прочетена: 3299
Коментари: 0
Уважаеми братя и сестри,
 
Вярвам, че всички с болка и загриженост следим новините за наши братя и сестри по света, които са гонени заради своята християнска вяра, много от тях дори заплащат с живота си като мъченици за Христос. През тези дни беше разпространена новината за 21 египетски коптски християни, обезглавени в Либия от радикални ислямисти. Но това е само поредната новина от потока, който напоследък ни залива от т.нар. Ислямска държава, както и от някои африкански страни, където действат и други подобни радикални движения, като например Боко Харам.
 
Тревожни, макар и много оскъдни новини достигат до нас и от Северна Корея, която съгласно доклад на християнската правозащитна организация „Опън Доорс“ (Open Doors), за 13-та поредна година оглавява класацията като страна, в която християните са най-жестоко преследвани.
 
Вярвам, че всички сме загрижени и за нарастващото напрежение по света поради последователите на радикалния ислям. След атентата в Париж през месец януари, през тези дни последва подобен и в Копенхаген. А освен това ние осъзнаваме пред какви опасности от този род е изправена и нашата страна.
 
Поради тези причини ръководството на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България отправя покана до всички вярващи и църкви от различните християнски вероизповедания да се обединим в ПОСТ И МОЛИТВА от 1 до 8 март т.г. (от неделя до неделя) за:
 
1) ГОНЕНАТА ЦЪРКВА – за нашите братя и сестри, които преживяват жестоки гонения, някои от които заплащат и с живота си заради своята вярност към Господа; да се молим Бог да дава сили на гонените, да утешава скърбящите и да даде изход от това върховно за тях изпитание;
2) НАПРЕЖЕНИЕТО ПО СВЕТА И В СТРАНАТА НИ, причинено от радикалния ислям;
3) РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА БЛАГОВЕСТИЕТО сред мюсюлманите както по света, така и у нас.
 
Нека да си припомним думите на Тертулиан: „Гоненията не могат да унищожат християните. Колкото повече ни косите, толкова повече ставаме, защото кръвта на мъчениците е семе, от което поникват нови християни.“ Според християнския журналист Крис Митчел (CBN), който цитира мнението на мисионери, служещи в Близкия Изток, „повече мюсюлмани идват до вяра в Исус Христос сега, отколкото когато и да е било след зараждането на исляма отпреди 1400 години“. Според него например най-бързо растящата църква в света днес е в Иран.
 
В тази връзка предлагам:
• още отсега, без да чакаме началната дата 1 март, по време на богослуженията да имаме специални молитви за посочените нужди, като насърчаваме вярващите да продължават да се молят по домовете си и в различните домашни събрания;
• да насърчим вярващите да се включат с поне един ден пост и молитва през посочената седмица;
• през седмицата 1-8 март т.г. във всяка църква да има поне едно официално молитвено богослужение, посветено специално на посочените нужди.
 
Моля да съдействате тази информация да достигне до повече служители, вярващи и църкви в страната и в чужбина. Ние вярваме, че има сила в единната молитва на Христовата църква!
 
 
В Исус Христос,
П-Р ИВАН ВРАЧЕВ
Председател на СЕПЦ
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg