Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Москва се строи нова Българската православна църква

Main Pic
Публикувана: 27.03.2015
Автор:
Прочетена: 1972
Коментари: 0

По инициатива на живеещата в район Чертаново в Москва българска диаспора, се изгражда църковен храм в чест на Св. Киприан, митрополит Киевски, Литовски и на цяла Русия, за когото се знае, че е роден в България и вероятно е от известния болярски род Цамблак. 

В момента строителите завършат нулевия цикъл на храма, а до края на годината се планира да завършат строителните работи, заяви пред "Интерфакс-Религия", депутатът в Държавната Дума Владимир Ресин. Парцелът за храма е избран да бъде конкретно в този квартал, тъй като недалеч от строителната площадка е сградата на центъра на промишлеността на Р. България в Москва и българското общежитие. През 2013 година основният камък на бъдещата сграда на храма е осветен от българския патриарх Неофит. 

Строителните работи са възложени на българската строителна фирма "Главболгарстрой", която също така осигурява и финансова подкрепа за проекта. Дарения за строителството се получават както от енориашите в Москва, така и от дарители от България. Енорията има активна социална работа, открито е неделното училище и заедно с българския център в Москва е домакин на различни събития и образователни дейности. 

Източник interfax.ru

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg