Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Българското петдесятно движение празнува своята 95-та годишнина

Main Pic
Публикувана: 11.06.2015
Автор:
Прочетена: 2842
Коментари: 0
Петдесятно-харизматичното движение в България организира поредица от събития, с които се отбелязват 95 години от основаването на първото петдесятно общество у нас, в град Бургас. Освен проведените регионални събрания, предстоят няколко прояви и в столицата.
 
На 12 юни в зала 2 на СУ "Св. Климент Охридски", от 14:30 часа ще се проведе научна дискусия на тема: "Християнска духовност и култура".
 
Участници с доклади:
Проф., дфн Георги Каприев с тема: "Духовното кръщение при Симеон Нови Богослов"
Гл.ас. д-р Веселка Гъркова с тема: "Християнското наследство на Ян Хус"
Д-р Вениамин Пеев с тема: "Социални аспекти на харизматичното движение в САЩ и България през 20. век"
Докторант Димитър Лучев с тема: "Петдесятно-харизматично движение като пробив на екзистенциалната дълбина (Богословски анализ на петдесятно-харизматичния феномен в началото на 20. век, пречупен през призмата на философията на Н. Бердяев за триизмерност на времето)."
 
На 13 юни от 16:00-19:00 часа, в залата на Християнски център София, кв. Люлин, ул. „Арх. Георги Ненов“ 27 (до метростанция Люлин) ще се проведе Общо младежко богослужение.
 
На 14 юни 2015 г. от 17:30 часа, в зала 3 на НДК ще е общото тържествено богослужение с гост — говорител д-р Виктор Павловски, зам. председател на Европейското петдесятно общение.
 
Българските говорители ще бъдат п-р Тони Еленков, п-р Иван Врачев и п-р Павел Игнатов.
 
Участие в богослужението ще вземат и пасторите Румен Борджиев, Андрей Аврамов, Румен Иванов, Емануил Бозов, Людмил Ятански, Людмил Арсов, Огнян Серафимов, Татеос Нигохосян, Иводор Ковачев, Венцислав Стойков, Иван Хазърбасанов, Трайчо Стефанов, Иван Минчев и Илиан Евтимов.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg