Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В България Петдесятница продължава!

Main Pic
Публикувана: 15.06.2015
Автор:
Прочетена: 2802
Коментари: 0

Три часовото общо тържествено богослужение, посветено на 95-тата годишнина от началото на петдесятно-харизматичното евангелско движение в България, се състоя в неделя, на 14 юни от 17:30 часа, в зала 3 на НДК. Събраха се християни, предимно от софийските църкви с петдесятна доктрина, които с много музика, молитви за благословение и официални приветствия отбелязаха годишнината.

Текстът “Това, което чухме и научихме и нашите бащи ни разказаха, няма да го скрием от синовете им в бъдещото поколение“, от Псалом 78:3-4 беше един от акцентите в началото на събранието.

След молитвата за благословение, водещият п-р Румен Борджиев прочете приветствие, изпратено от Комисията по вероизповеданията и правата на човека към Народното събрание. Празничната тържественост беше създадена от изпълнените от сборна музикална формация от църквите в София, християнски произведения.

Специалният гост – говорител д-р Виктор Павловски от Молдова, който в момента е зам. председател на Европейското петдесятно общение, поздрави събранието и цялата петдесятна общност в страната, от името на петдесятните християни в Европа.

Българските говорители п-р Тони Еленков, п-р Иван Врачев и п-р Павел Игнатов откроиха спецификата на петдесятната доктрина и представиха някои факти от разрастването на движението в страната.

В тематичната обща молитва участваха Людмил Ятански, Румен Иванов, Емануил Бозов, Людмил Арсов, Таня Петрова, Огнян Серафимов, Татеос Нигохосян, Боряна Аврамова и Румен Митев.

Призивът, с който завърши богослужението, беше „Петдесятница продължава!“

Снимка: Георги Хазърбасанов

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg