Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив за молитва от Гръцкия евангелски алианс

Main Pic
Публикувана: 01.07.2015
Автор:
Прочетена: 2889
Коментари: 0

През тези трудни дни за Гърция, много църкви по света се молят за гръцкия народ. Чрез Световния евангелски алианс, гръцките евангелски църкви разпространиха апел за молитва, който публикуваме, за да можем и ние да подкрепим нашите братя и сестри от съседна Гърция.

Скъпи братя и сестри в Христа,

Хората в Гърция са загрижени и разтревожени, защото цялостната ситуация в страната е изключително трудна, а това създава напрежение и объркване дори и сред вярващите.

Нашата малка евангелска общност не взема страна в политическите въпроси, тъй като това може да доведе до разделение в тялото Христово. Но по-голямата част от нас приема, че бъдещето на Гърция е в еврозоната.

Убедени сме, че участието на Гърция в европейските институции досега е било средство за насърчаване на религиозните свободи в страната ни.

Ние всички осъзнаваме, че това е много критичен период за Гърция. Затова определихме 03 Юли 2015 за национален ден на молитва и пост и бихме искали да разширим настоящата инициатива, като поканим европейската и световната евангелска общност, да се присъединят към нас със следните молитвени прошения:

1.       Молете се за тези, които страдат от бедност и безработица, поради кризата, която засяга всички.

2.       Молете за евангелските църкви, които се опитват да бъдат източници на надежда, като показват милосърдие към хората в нужда.

3.       Молете се за единството между вярващите в Гърция ... ние не искаме политическият референдум да създаде конфликти в гръцкия народ и особено сред църквите и вярващите.

4.       Молете се за Божията милост към гръцкия народ и за мъдрост сред народа и държавните служители.

Ние благодарим на Господа за Неговата върховна власт и с нетърпение очакваме Неговото снабдяване за нашия народ и нашата страна.

В благодарност от името на Изпълнителния комитет на Гръцкия евангелски алианс,

Йеорги Калотеракис, председател

Фотис Ромеос, генерален секретар

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg