Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Върховният съд на Пакистан отложи смъртната присъда на Асия Биби

Main Pic
Публикувана: 23.07.2015
Автор:
Прочетена: 2161
Коментари: 0
Върховният съд на Пакистан отложи смъртната присъда на пакистанската християнка Асия Биби и нареди случаят да бъде преразгледан. Решението е взето по време на първото заседание по обжалването от третата и последна инстанция на съдебното производство срещу Асия Биби, осъдена на смърт за богохулство.
 
По информация на Йозеф Надийм, попечител на семейството на жената и ръководител на „Renaissance Education Fondation“, поела правните разходи по случая, по време на заседанието в Лахор, съдебният състав от трима съдии „допуснал“ жалбата, представена от адвоката на Асия Биби, мюсюлманина Сайфул Малук. Случаят ще бъде преразгледан от Върховния съд, който ще проучи основателността на въпросите повдигнати от защитата.
 
Присъстващият в аулата, Йозеф Надийм посочва, че заседанието е преминало спокойно, без присъствието на ислямски религиозни лидери или мюсюлмани екстремисти. „Днешното решение на Върховния съд е важна стъпка и сме много доволни — посочва Надийм. - Сега е момента да се молим заедно на Господ да докосне сърцата на всички заинтересувани страни в случая, включително и съдиите, да надделее справедливостта и Асия да бъде освободена. Нека се молим Асия да бъде винаги укрепвана от благодатта на Светия Дух и нека се молим за нейното освобождение“.
 
Все още Върховният съд на Пакистан не е определил датата за следващо заседание.
 
Източник: Christinaheadlines.com
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg