Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Твърде много мюсюлмани идват в Европа, според бившият архиепископ на Кентърбъри Джордж Кери

Main Pic
Публикувана: 07.09.2015
Автор:
Прочетена: 4636
Коментари: 2
Бившият архиепископ на Кентърбъри Джордж Кери заяви, че се наблюдава "твърде голяма масова имиграция на мюсюлмани" в Европа.
Премиер радио съобщава, че в последния брой на Сънди телеграф Лорд Кери заявява, че богатите на петрол държави в Персийския залив, следва "да направят повече", за да помогнат за спирането на потока от бежанци и емигранти от Близкия изток. Бившият архиепископ призовава също и за британско военно участие срещу Ислямска държава в Сирия.
 
"Някои няма да харесат това, което ще кажа, но през последните години, имаме твърде голяма масова мюсюлманска имиграция в Европа. Това доведе до създаването на гета от мюсюлмански общности, живеещи паралелен живот на този в приемащото ги общество, спазващи своите обичаи и дори собствените си закони“, пише лорд Кери.
"Не е ли крайно време, богатите на петрол държави в Персийския залив да отворят вратите си за многобройните мюсюлмани, които бягат от конфликта? Със сигурност, ако бъдат приети от свои братя мюсюлмани, те ще предпочитат да живеят в страните с мюсюлманско мнозинство", добави Кери.
 
Лорд Кери също така смята, че Великобритания трябва да даде приоритет при приемането на преследваните християни, които бягат от конфликта в Близкия изток. "Те са най-уязвими и на няколко пъти, станаха жертви на този конфликт. Наистина, сто години след арменския и асирийски геноцид, в който над един милион християни се предполага, че са убити от османските мюсюлмани, същото се случва днес под формата на етническо прочистване на християните в региона. Християни са разпъвани на кръст, обезглавявани, изнасилвани и подложени на принудително ислямизиране. Така наречената Ислямска държава и други радикални групи откровено възхваляват клането на християни."
 
Бившият архиепископ на Кентърбъри добави, че "Великобритания трябва да приема с приоритет сирийските християни, тъй като те са особено уязвима група. Нещо повече, ние сме християнска нация с изградена църква, така сирийските християни няма да имат проблем с интеграцията. Църквите вече са добре подготвени и готови да предложат подкрепа и настаняване на тези, които бягат от конфликта.“
 
Източник Premier Christian Media
 
Сподели:
Email Print

Автор: vsuk.vb    |    16.10.2015 : 13:31:46

Така е брате Никола! Бог ни ги изпраща за да им благовестваме, като ни е страх ние да отидем там!

Автор: Никола    |    09.09.2015 : 09:46:43

Аз пък ще кажа,че вместо да пращаме мисионери,е по добре че идват мюсюлмани за да им благовестим нашия Господ Исус Христос,и ги призовавам да идват още повече а ние да ги приемаме както подобава на Християни,а парите за мисионери да ги дадем за нуждите на тези мюсюлмани,само лицемерите ги е страх от мюсюлманите или пък от злите комунисти,а борбата ни не е срещу хора,а срещу дявола и демоните,драги братя и сестри Християни...

най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg