Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Национална седмица в защита на живота – 2015

Main Pic
Публикувана: 20.10.2015
Автор:
Прочетена: 1836
Коментари: 0

За трета поредна година Сдружение „Избор за живот“ организира „Национална седмица в защита на живота“, която за 2015 г. ще продължи до 25 октомври.

Според официалната статистика, всяка година в България се извършват над 25 000 аборта, а според АГ-специалисти, по неофициални данни, борят им е поне с 30% по-висок, но е възможно да е дори и двоен на обявяваното всяка година. Казано по друг начин, всеки ден ние се разделяме с над 100 бъдещи български граждани, които нямат право на глас, за да защитят правото си на живот. Ако трябва да изразим това по-емоционално (защото сме хора и имаме емоции), можем със съжаление и дълбока тъга да кажем, че и днес, докато четем тези редове, над 100 малки невинни сърца ще спрат да бият и 100 уникални личности никога няма да се родят и изпълнят съдбата си в този свят.

България е сред водещите страни в света по брой на абортите на 1000 жени и на първо място в Европа по брой прекъснати бременности при непълнолетни. Не е учудващо, че нацията ни постоянно „се топи“ и според учените прогнозите за населението ни в бъдеще са мрачни. Но да разглеждаме абортите само като демографски и национален проблем, който да ни кара да мислим, дали България ще продължи да съществува като държава или не, дали ще има достатъчно граждани, които да пълнят хазната, за да издържат пенсионерите и т.н., би било нечовешко и отвратително. По-важно е да си зададем въпроса, защо сме позволили на културата на смърт и евгеника* да завладее живота на българите и къде сме загубили онази дълбока любов към живота и желанието да го защитаваме на всяка цена, което ни прави хора?

Абортите разрушават човешки животи и съдби и по своята същност наподобяват истински геноцид върху цели поколения, като с лека ръка общества и държави чрез законите си разрешават да се определя една група човешки същества, били те и неродени, за ненужни; или просто да бъде премахната за удобството на други хора.

Изкуственото прекъсване на бременност уврежда физическото и психическото здраве на жените и мъжете и води до:

  • бъдещи репродуктивни проблеми при жените – невъзможност за зачеване, увреждане на поколението, помятания, преждевременни раждания; рискове за здравето и т.н.
  • разрушаване на лични взаимоотношения в семействата и унищожаване на човешката ни природа, която естествено ни насочва към това да обичаме, да помагаме и да се грижим за най-слабите;
  • пост-травматично стресово разстройство (пост-абортен синдром), което може да продължи до края на живота на страдащите;
  • и много други.

Именно заради това Сдружение „Избор за живот“ с подкрепата на други неправителствени организации – сдружения, фондации, християнски църкви и отделни граждани, издига правото на живот да стане видимо и разпознаваемо за всички като организира „Национална седмица в защита на живота“.

По време на тази специална седмица ще се проведат различни събития, които да насочат общественото внимание към правото на живот на всяко човешко същество от момента на зачатието до смъртта.

Предстоящи събития до края на седмицата:


 
Четвъртък 22.10.2015 Митинг в защита на живота пред Парламента в гр. София с масово артистично изпълнение
Петък 23.10.2015 Писмо в защита на живота към българските институции.
Събота 24.10.2015 Семинар-обучение „Възстановяване след аборт“
Неделя 25.10.2015 Събития в местни общности и църкви

Източник: pro-life.bg

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg