Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кралицата призова църквата на Англия да се справи с гей браковете

Main Pic
Публикувана: 02.12.2015
Автор:
Прочетена: 7945
Коментари: 3

По време на откриването на Общия синод на църквата на Англия, кралица Елизабет II заяви: "Последният синод бе белязан от факта, че след дълги дискусии, въпреки разногласията, успя да одобри законодателство, позволяващо на жените да бъдат ръкополагани за епископи."

"Синодът също така ще трябва да се справи с най-сериозните проблеми, пред които е изправена нашата църква и нашият свят. По отношение на някои от въпросите може да възникнат разногласия", добави кралицата.

Елизабет II има предвид проблеми като еднополовите бракове и сексуалната ориентация. В църквата има разногласия по тези въпроси, които ще бъдат включени в дневния ред на следващия Синод през юли 2016 година.

Кралицата призова Синода да "следва концепцията на християнското единство". "Св. Павел ни напомня, че всички християни, като посланици на Христос, са натоварени с мисията на помирители", добави тя.

"Разпространяването на Божието Слово изпълнява сложна, но полезна задача за укрепване на мира и разрешаването на конфликти", каза още кралицата.

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби също намекна за предстоящите трудности, отбелязвайки, че "за доброто на църквата на Англия Синодът трябва да има мисленето на Христос".

Източник: religionnews.com

Сподели:
Email Print

Автор: vsuk.vb    |    04.12.2015 : 06:52:05

Даа, май че така се усещат нещата. Благодаря за допълнителната информация.

Автор: admin_na_admina    |    03.12.2015 : 15:52:21

Използвайки един много сложен политически изказ, кралицата като че ли приветства решението на миналия Синод за ръкополагането на жени за епископи. За предстоящите решения на новия Синод (английското общество знае, че спорните теми са еднополовите бракове и ръкополагането на свещеници с хомосексуална ориентация) се надява да се запази единството на Англиканската църква и да не се стигне до трайно разцепление. Англиканската общност или Англиканско съобщество, която е общност от Църквата на Англия, всички национални и регионални Англикански църкви, заедно с няколко Епископални и Реформирани църкви, ще изпратят свои представители във Великобритания през януари за среща, на която е възможно да се обяви разцепление именно поради спорните решения в предимно западните църкви.

Автор: vsuk.vb    |    03.12.2015 : 13:01:22

Нещо не разбрах... какво всъщност каза кралицата? Какво иска да каже с хтова Синода да \"следва концепцията на християнското единство\"... и с това \"Елизабет II има предвид проблеми като еднополовите бракове и сексуалната ориентация.\". Одобрява ли жените да бъдат ръкополагани за епископи и еднополовите бракове? Какви точно приблеми има предвид, че не се приемат еднополовите бракове или, че не би трябвало и за това е проблем , защото се опитват да се приемат? Ако някой може, да обясни, какво пише между редовете.

най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg