Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-популярните библейски стихове през 2015

Main Pic
Публикувана: 04.01.2016
Автор:
Прочетена: 3282
Коментари: 0

В края на 2015 година, приложението YouVersion Bible App публикува най-популярните библейски стихове за годината от цял ​​свят.
 
Christianity Today съобщава, че това приложение е създадено от Life.Church през 2008 година и е било инсталирано над 200 милиона пъти. Към декември 2015 година, чрез приложението се предлагат над 1200 превода на Библията на близо 900 езика и диалекта.
 
Според YouVersion, най-популярният стих в САЩ и Бразилия е Римляни 12:2: "И недейте се съобразява с тоя свят, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено."
 
Мексико, Великобритания и Южна Корея са предпочели Исая 41:10: "Не бой се, защото Аз съм с тебе; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! ще ти помогна. Да! ще те подпра с праведната Си десница."
 
Нигерия, Южна Африка, и Филипините са избрали Еремия 29:11: "Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда."
 
Канадският фаворит е Ефесяни 1:23: "църквата, която е Негово тяло, изпълнено с пълнотата на Този, Който изпълнява всичко във всички."
 
Най-популярният стих в Китай е 1 Коринтяни 10:13: "Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите."
 
Боби Грюневалд, пастор на Life.Church, каза: "Това, което Бог върши чрез YouVersion е невероятно - превръщайки мобилните устройства в Библии, които хората носят със себе си навсякъде, където и да отидат.

България е цитирана в изследването като страна, в която през 2015 година, използването на приложението YouVersion Bible App се е увеличило близо 5 пъти.

Източник: Christianity Today

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg