Вторник, 19.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото пред Бога ние сме Христово благоухание за тези, които се спасяват, и за онези, които погиват." 2 Коринтяни 2:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Бразилия 12 000 души взели водно кръщение в един ден

Main Pic
Публикувана: 14.01.2016
Автор:
Прочетена: 2674
Коментари: 0
В църквата „Асамблеи на Бога“, в бразилския щат Амазонас, на 5-ти декември 2015 година 12 хиляди вярващи взели водно кръщение.
 
В столицата на щата, град Манаус, на плажа Понта-Негра в този ден се кръстили 8000 души и още 4000 в други населени места. Щатът Амазонас е разделен на 300 мисионерски района, като във всеки район служи пастор-мисионер. Именно той извършва водното кръщение на вярващите.
 
Новоповярвалите са били кръстени, след като са преминали през задължителен курс за подготовка, който е половин година. Пастор Жозе Бом Чиано да Круз отбелязва важността на подготвителния курс, защото тогава вярващите осъзнават сериозността на взетото решение и отговорността, последвала от него. Освен това, лидерите на църквите внимателно наблюдават как се променя личния живот на хората.
 
27-годишната Кристина де Лима, която също е била кръстена през този ден, отбелязва, че винаги е знаела за важността на кръщението. Но в продължение на много години тя рядко е посещавала църква. През тази година е решила да промени живота си и решила, че промяната трябва да започне с водното кръщение.
 
По света масовите кръщения не са новост, например на 27-ми юни 2015, във Венецуела в църквата „Мараната“ повече от 5000 души взели водно кръщение, а в Папуа Нова Гвинея през август също били кръстени около 5000 души.
 
Източник: Christianheadlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg