Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изключителен първи ден на конференцията „Огън“ в Пловдив

Main Pic
Публикувана: 15.04.2016
Автор: Йоанна Русева
Прочетена: 5929
Коментари: 0
В петък, от самото начало на конференцията, залата беше пълна с приблизително 5 хил. човека. Имаше време на поклонение с хор и музиканти, много от които от София. Веднага след хвалението на сцената се появи първият говорител Питър ван ден Берг, вицепрезидент на „Христос за всички нации“. Този мъж е служил повече от 35 години рамо до рамо с Рейнхард Бонке в Африка.
 
Много рядко се вижда говорител, който почти да не застава на едно място. През цялото време докато проповядваше, пастор Питър изглеждаше сякаш е готов да полети. Основната му тема бе върху Езекил 37 глава и полето със сухи кости, което пророкът видя. Той раздели историята на няколко части. Първо, Езекил трябваше да говори на сухи кости, което е било криза на вярата за самия него. Въпросите, които може би бихме си задали в подобна ситуация са близки до „Ами ако не стане?“ Втората част е когато Бог каза на пророка да изповяда или пророкува Божите думи. Това може да бъде приложено и в нашите ситуации. Всеки път, когато имаме проблем, ще се изправяме пред своята малка криза на вярата. За да победим и да преминем през това, трябва да изговаряме Божието слово. Това, което Бог ни води да кажем! „Когато трябваше да се моля в едно изцелително събрание, дяволът ми нашепна: Ти не си Рейнхард Бонке, нищо няма да стане. Аз му казах: Ако нищо не стане, не идвай при мен, а отиди при Исус и го питай лично защо, Той седи отдясно на Отца и ходатайства за мен.“
 
След сесията с пастор Питър, конференцията продължи с Тод Уайт. За него Бонке казва, че „той е Христовата любов, ходеща на два крака, с метла на главата.“ Тод започна с думите: Тук съм да убия пасивното християнство. Неговото послание беше посветено на Божията любов към нас. Това да осъзнаем кои сме в Бога, да осъзнаем цената си, тогава „бихме се влюбили в Исус“. Бихме обичали хората около нас. Неговата сесия беше изпълнена с истории за чудеса, които му се случват ежедневно. Разказа как чува Божия глас за кого и за какво да се моли, как Святият Дух го води да даде пари на определени хора, само за да разбере, че тези пари са свидетелство и отговор на нужда за тях. „За 34 години бях чувал само за това, че ще отида в ада, но не и за любовта на Исус. Това, което виждате на амвона, не се променя, живея така всеки ден, няма да дам нито един ден повече от своя живот на дявола.“
 
След едночасова почивка започна евангелизационното събрание. Залата вече беше почти изцяло пълна. Този път евангелизатор Даниел Коленда започна с молитва за събранието и с думите, че „Исус на Африка е също и Исус на България!“ Той покани отново Тод Уайт на сцената, който да разкаже личното си свидетелство. Покъртителна история за промяна от наркоман и алкохолик, бивш военен, съден за кражби, заплашващ мъж до Божи син и грижовен баща. След историята на Тод, пастор Коленда призова хората, които искат да приемат Исус за свой спасител, да излязат отпред пред платформата. Имаше около 500 души, които предадоха живота си на Христос. Последва молитва за болни и свидетелства на изцелени. Жена, парализирана от инсулт, можеше да ходи без патерица, имаше възстановен мъж от стара спортна травма на ръката, момче със скъсани връзки на менискуса, можеше да тича отново. Момиче с астма свидетелства, че вече диша свободно, след като е почувствала топлина в тялото си.
 
Събранието продължи до 22 часа, като през цялото време нямаше никакви провокации от страна на националистически партии или недоволни от конференцията. Имаше и засилено полицейско присъствие. Но по-силно беше присъствието на Святия Дух! Конференцията продължава и днес (събота) от 10 часа.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg