Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Послание за промяна от Пловдив

Main Pic
Публикувана: 16.04.2016
Автор: Йоанна Русева
Прочетена: 5740
Коментари: 0
На втория ден от конференцията "Огън", Тод Уайт откри първата сесия нестандартно - с бийтбокс! "Ами ако християнството е всъщност точно толкова вълнуващо?"
 
"Започнах да се моля за хора в магазина "Уолмарт", на бензиностанцията, на работа — разказа Тод. Всеки ден за по десет и повече човека. Първата седмица не се случи нищо, втората също. И третата също, но аз продължавах. Жена ми не искаше да излиза с мен на пазар, беше ми изключително ядосана. Казваше ми: "Ти не си пастор, не е твоя работа да се молиш за тези хора." Едва след три месеца и половина един човек беше изцелен. След това започнах да си записвам всички чудеса, които се случваха и не ми стигаха 45 минути на ден, за да ги запиша. Цели девет месеца жена ми отказваше да излезе с мен на публично място, докато един ден реши да пазаруваме заедно, но да се правим, че не се познаваме. Видях една жена, вървяща с проходилка, гръбнакът и беше изкривен, а тя — прегърбена. Предложих ѝ да се помоля и в миг гръбнакът й се изправи напълно. В този момент жена ми гледаше отстрани, скръстила ръце ядосано. Но изцелената жена изтича и ѝ разказа какво се е случило. Тогава съпругата ми за първи път прослави Бога публично и от тогава служим заедно. Никога не позволявай на това, което ти или хората не виждате, да определя това, което трябва да видиш. Ако живееш за ада получаваш похвала от хората, ще умреш от техния критицизъм. Прочети си края на Книгата — ние печелим!"
 
Сесията на втория говорител, Питър ван ден Берг, беше върху 1 Царе, 14 глава и историята, в която Бог предава филистимците в ръката на Йонатан и оръженосеца му. "Прочетох цялата глава, за да видя как Бог беше казал на Йонатан да тръгне сам и как той щеше да разбере дали Бог ще му даде победата срещу филистимците. Очаквах някой пророк да му е казал или да е чул глас. Но не, имаше обаче едно ключово нещо. "И така, Йонатан каза на оръженосеца си: Ела да преминем към стражата на тези необрязани, дано Господ ни подкрепи; защото нищо не пречи на Господа да спаси чрез мнозина или чрез малцина."
 
След почивката събранието продължи с евангелизатор Коленда. Той, заедно с Тод Уайт, Питър ван ден Берг и всички пастири в залата направиха три тунела, през които минаха всички хора от залата. Пастирите се молиха и благословиха всеки човек за ново помазание.
 
Второто евангелизационно събрание започна в 19 часа, като залата беше изцяло изпълнена с хора. Даниел Коленда говори за покаянието, за пълното предаване на Исус — без преговори, без отлагане, без съмнение. Ето колко хора откликнаха да предадат живота си на Бога! Тод Уайт и всички хора в залата се молиха за изцеление след това и последваха свидетелства: момче, което е имало тумор на мозъка и не е можело да вижда, сега имаше частично зрение. Мъж с рак на белите дробове и разсейки в лявата ръка, която не можел да движи въобще — сега може и още и още…
 
Конференцията завърши официално с молитва и благословение от Питър ван ден Берг за пробив и промяна в Пловдив и в България!
 
Репортаж от първия ден на конференцията, виж ТУК
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg