Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-голямата християнска телевизионна мрежа в Близкия изток празнува 20 години сателитно излъчване

Main Pic
Публикувана: 27.05.2016
Автор:
Прочетена: 2499
Коментари: 0

От излъчването на двучасово предаване до 840 часа програмно време всяка седмица; от един до пет канала; от един до три езика и всичко това е постигнато само за 20 години.

Първата програма на арабски език на телевизия SAT-7 е излъчена на 31 май 1996 г. и е предназначена за милионите зрители в Близкия изток и Северна Африка. Работещите в телевизия SAT-7 ще отпразнуват на 31 май своята годишнина със специално събитие в Египет, което ще се излъчва на живо по телевизията и в Интенет.

Представители на египетското правителство и църковни лидери от много деноминации ще присъстват на честването. Духовници от Коптската православна църква, Католическата църква и Евангелската църква ще поднесат приветствия. Много хорове и групи ще обединят таланта си, за да представят оперета, написана специално за случая.

Въпреки, че отбелязването на годишнината ще бъде мащабно, първото двучасово предаване на SAT-7 преди 20 години е много по-скромно събитие. В малко, наето за няколко часа студио, с ограничен персонал, се поставя началото на това невероятното предизвикателство. Но, екипът е ръководен от общото видение: да направи Божията любов видима за милиони хора в Близкия изток и Северна Африка.

Д-р Терънс Аскот, основател и настоящ изпълнителен директор, си спомня за първите години на SAT-7, като за една постоянна и трудна битка. Тогава той непрекъснато се е сблъсквал със скептицизъм и възражения: "Арабските християни няма да рискуват, да покажат лицата си пред камерата"; "Това е невъзможен проект за финансиране"; "Правителствата няма да позволят такова нещо".

"Едно по едно, тези възражения и пречки са преодолени", обяснява д-р Аскот. "Учудващо е, че твърде много християни от региона са били и са готови да се покажат на екрана. Той си припомня за първите водещи, които със страх застанали пред камера, защото очаквали проблеми с властите поради своята дейност. "Може би най-смелите хора, които сме имали в ефир са алжирските и тунизийските водещи," продължава той, "които в последните няколко години, смело застанаха пред камерите и публично свидетелстват за вярата си."

Успехът на SAT-7 се дължи на няколко важни стъпки в развитието на организацията. Първо, създаването на фарси (SAT-7 PARS) и турски (SAT-7 TÜRK) езикови канали позволи да SAT-7 да достигне до по-широка аудитория. На второ място, развитието на цифровите технологии, 24/7 излъчване и въвеждането на живи предавания също спомагат за разгръщането на пълния потенциал на организацията. Освен това, създаването на центрове за връзки с аудиторията създава възможност за диалог между отделните зрители и говорителите в телевизионните канали. Всеки зрител има възможността да сподели своя молба за молитва или свое свидетелство.

Д-р Терънс Аскот вдъхновено обобщава: "чудесно е, че в този критичен момент за региона, можем да се свържем със зрителите в милиони домове. Домове, които са недостъпни за други форми на християнско свидетелство. Чрез платформата на SAT-7, Църквата е наистина в състояние да бъде сол и светлина в обществото тук, да бъде пророчески глас в тази морална и духовна пустиня."

Източник: sat7.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg